Αλεξανδρούπολη: Αγιασμός σήμερα στο νέο υπερταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού

Αλεξανδρούπολη: Αγιασμός σήμερα στο νέο υπερταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού

Αγιασμός έγινε σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο νέο υπερταχύπλοο περιπολικό σκάφος που εντάσσεται στη δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμου, που ήταν μάλιστα ο μοναδικός ο οποίος δεν φορούσε την προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό όπως βλέπετε και στην φωτογραφία (την φόρεσε στη συνέχεια πάντως), του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο Κώστα Χατζημιχαήλ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, του Διοικητή της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Υποστρατήγου κ.Παπασταθόπουλου και του βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση.
Οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στο σκάφος από τον Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης και ευχήθηκαν στα μέλη του πληρώματος υγεία και δύναμη στην επιτέλεση της σημαντικής αποστολής τους.
Πρόκειται για σκάφος τύπου Rafnar 1100 Gabin, μήκους 11,5 μέτρων, με μέγιστη ταχύτητα άνω των 50 κόμβων. Φέρει θωράκιση στη καμπίνα διακυβέρνησης σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.
Διαθέτει δύο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury των 450 ίππων ο καθένας, θερμική κάμερα της FLIR, ραντάρ πλοήγησης της Simrad, σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και κάμερα ημέρας/ νύχτας τύπου MOHOC. Ο οπλισμός αποτελείται από ένα πολυβόλο διαμετρήματος των 12,7mm στη πλώρη του σκάφους επί ειδικής βάσης.
Η καμπίνα του μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο. Είναι Ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Αποτελεί δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ”.
Το σκάφος της Αλεξανδρούπολης είναι προσφορά του ιδρύματος Ωνάση.