Νέες συλλήψεις διακινητών, λαθρομεταναστών, στα περάσματα μεταξύ Διδυμοτείχου-Σουφλίου – Αποτράπηκε η… εισβολή άλλων 30

Νέες συλλήψεις διακινητών, λαθρομεταναστών, στα περάσματα μεταξύ Διδυμοτείχου-Σουφλίου – Αποτράπηκε η… εισβολή άλλων 30

Τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία έχει… φορτσάρει και καθημερινά ανακοινώνει επίσημα την σύλληψη διακινητών και λαθρομεταναστών κυρίως στην περιοχή του κεντρικού και βόρειου Έβρου.

Έτσι, μετά τις απανωτές συλλήψεις στην περιοχή του Τριγώνου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της, είχαμε συλλήψεις 4 διακινητών και αρκετών λαθρομεταναστών στο άλλο συχνό… πέρασμα, μεταξύ Διδυμοτείχου και Σουφλίου. Μάλιστα αποτράπηκε έτσι η… εισβολή περίπου 30 ακόμα, που ήταν έτοιμοι να μπουν μέσω του ποταμού Έβρου με βάρκες παράνομα στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται:

Συνελήφθησαν χθες (23-4-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Έβρο, κατά τη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες αντιστάθηκαν κατά την ακινητοποίηση τους από τους αστυνομικούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Κισσαρίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους άλλους δύο (2) διακινητές, τους οποίους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των τεσσάρων διακινητών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος συνολικά σε άλλα τριάντα (30) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο  τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τις βάρκες.

Κατασχέθηκε μία (1) πλαστική βάρκα.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.