Την κυρά των Μαρασίων τίμησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Την κυρά των Μαρασίων τίμησε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Την κυρά των Μαρασίων τίμησε πριν λίγη ώρα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στον Έβρο σήμερα και αύριο.

Ο κ.Στεφανής κατέθεσε στεφάνι στην προτομή που υπάρχει στο ακριτικό χωριό της περιοχής Ορεστιάδας προς τιμήν της Βασιλικής Λαμπρίδου – Φωτάκη, η οποία απεβίωσε σε βαθιά γεράματα (107 ετών) και κάθε μέρα, νωρίς το πρωί, επί 50 χρόνια σηκώνονταν και ύψωνε την ελληνική σημαία στο φυλάκιο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Παράλληλα ήταν η μάνα και η γιαγιά για τους στρατιώτες που φρουρούν τα σύνορα, της έλεγαν τα προβλήματά τους, τους καημούς και τις ανησυχίες τους. Κι εκείνη τους μαγείρευε το φαγητό τους, τους φρόντιζε τα ρούχα τους, Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έγραψε μάλιστα χαρακτηριστικά:

“Για 50 χρόνια, η Κυρά των Μαρασίων πραγματοποιούσε την έπαρση & υποστολή της Ελληνικής Σημαίας στα ακριτικά Μαράσια, στον Έβρο, σύνορα της Πατρίδος.
Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά στους στρατευσίμους, τους οποίους έβλεπε ως δικά της παιδιά.
Τιμή στο μεγαλόπνοο έργο της!”.
Ο κ.Στεφανής στη συνέχεια συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, με τον οποίο όπως έγραψε ο δεύτερος στην προσωπική του σελίδα, συζήτησε θέματα της αρμοδιότητας του. Είναι άγνωστο αν έγινε αναφορά και στο θέμα επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Να θυμίσουμε ότι ο κ.Μαυρίδης είχε συναντήσει για το θέμα αυτό τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και στις 11 Μαρτίου στην Αθήνα, όπου πήγε και μίλησε με 4 υπουργούς τη Κυβέρνησης.