Συναντήσεις υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Συναντήσεις υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου

Συνέχισε τις συναντήσεις του με τους θεσμικούς φορείς του Έβρου τον οποίο επισκέφθηκε χθες και σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σήμερα επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη στο γραφείο του, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στον Ν. Έβρο εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου ενώ για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Στεφανής μετέφερε τις ευχές του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις που κάνουν καταπληκτική δουλειά και βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Με ηθικό και πάθος κάνουν τη δουλειά τους». Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι «η επίσκεψη του Υπουργού αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας. Η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας πέραν της στρατιωτικής, που για την περιοχή μας είναι δεδομένη, τονώνει το φρόνημά μας», ενώ παράλληλα ευχήθηκε για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Χθες Δευτέρα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στο Διδυμότειχο και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν γενικότερα θέματα που άπτονται της συνεργασίας του Ελληνικού Στρατού και του Δήμου Διδυμοτείχου.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που διατηρεί ο Δήμος με τις ένοπλες δυνάμεις ευχαρίστησε τον ΥΦΕΘΑ για την ετοιμότητα που επέδειξε ο Στρατός την περίοδο των καιρικών φαινομένων και τη συμβολή του στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.  Επιπρόσθετα, εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση για την αποδοχή του αιτήματος ενίσχυσης του Δήμου με στρατεύσιμους επιστήμονες,  ώστε να υποστηρίξουν στην σύνταξη και υποβολή μελετών.

Στην συνέχεια της συζήτησης ο κ Χατζηγιάννογλου, εστίασε στο γεγονός ότι οι  μονάδες και οι σχηματισμοί της 16ης Μεραρχίας και η 50η Ταξιαρχία στον Δήμο Διδυμοτείχου, πέραν της εθνικής ασφάλειας έχουν εξίσου σημαντική συμβολή στην οικονομία, τα κοινωνικά, τα πολιτικά και τα πολιτιστικά δρώμενα. Οι αξιωματικοί και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων με τις οικογένειες τους, αποτελούν ένα σημαντικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας.

Ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και την ενημέρωση, ενώ αναφερόμενος στην αμφίδρομη σχέση του Ελληνικού Στρατού με την τοπική κοινωνία, διαβεβαίωσε ότι παραμένει στην διάθεση του  Δήμου για την διατήρηση και ανάπτυξη της συνεργασίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*