Γ’ Εθνική: Επικράτησε στο εβρίτικο ντέρμπι η Αλεξανδρούπολη FC, 3-1 με ανατροπή την Α.Ε.Διδυμοτείχου

Γ’ Εθνική: Επικράτησε στο εβρίτικο ντέρμπι η Αλεξανδρούπολη FC, 3-1 με ανατροπή την Α.Ε.Διδυμοτείχου

Επικράτησε στο σημερινό εβρίτικο ντέρμπι της Γ’ εθνικής που διεξήχθη στο γήπεδο “Φώτης Κοσμάς” η Αλεξανδρούπολη FC, που με ανατροπή επιβλήθηκε 3-1 της Α.Ε.Διδυμοτείχου και απομακρύνθηκε από τις θέσεις υποβιβασμού, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη.

Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Διδυμοτείχου να προηγείται στο σκορ, αλλά οι παίκτες του Νίκου Ουσταμπασίδη έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να επικρατήσουν πετυχαίνοντας τρία γκολ και παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τις δύο ομάδες να παίζουν σκληρά και την Αλεξανδρούπολη να είναι αυτή που είχε τον έλεγχο της μπάλας. Μάλιστα είχε και δύο ευκαιρίες να σκοράρει, η πρώτη με τον Ρουμπιέ στο 28ο λεπτό, όταν το πλαϊνό του σουτ απέκρουσε ο Κυριακίδης και η δεύτερη στο 36ο λεπτό με τον Πεταλωτή, να μη βρίσκει όμως την μπάλα από καλή θέση μέσα στη περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πατσιώρα Κων.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 57ο λεπτό με όμορφη αντεπίθεση. Ο Βαρσαμίδης έφυγε από τα δεξιά στον ανοιχτό χώρο, “έσπασε” την μπάλα στον Παπούδη και αυτός με πλασέ έκανε το 0-1.
Η αντίδραση της Αλεξανδρούπολης, όπως και στο ματς με την Α.Ε.Ευόσμου την προηγούμενη αγωνιστική, ήταν άμεση. Δύο… προειδοποιητικά σουτ του Κομεσίδη και του Λίτσιου σταμάτησαν πάνω στον Κυριακίδη στο 65ο και 66ο λεπτό. Όμως ένα λεπτό αργότερα ο Ζώτος βρήκε τον Τρανόπουλο μέσα στη περιοχή, που ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 στο 67΄’.
Η πίεση τον γηπεδούχων συνεχίστηκε και ο έμπειρος Κομεσίδης στο 72ο λεπτό πέτυχε ένα φοβερό γκολ που παραπέμπει σε σέντερ φορ και όχι σε αμυντικό που είναι αυτός και έτσι έγινε το 2-1. Η Α.Ε.Διδυμοτείχου στο τέλος πίεσε για την ισοφάριση, με μοναδική ευκαιρία στο 87′ με τον Συριτούδη να σταματά τον Γκαϊδατζή.
Ο σπουδαία επικράτηση των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 91′, με τον Παπάζογλου να κερδίζει μία μονομαχία και να πλασάρει στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη για το τελικό 3-1.

Πλέον η Αλεξανδρούπολη FC έφτασε στους 13 βαθμούς και πάει την επόμενη αγωνιστική στο Άβατο, ενώ η ΑΕΔ έμεινε στους 6 πόντους και βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν ιδίως εαν δεν πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον μέτριο φέτος Νέστο Χρυσούπολης.

ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Ζώτος, Κομεσίδης (c), Πεταλωτής, Λίτσιος, Κων. Πατσιώρας, Θεμελής (55′ Μαλτέζος), Αγγ. Πατσιώρας (72′ Παπάζογλου), Παγωνίδης (55′ Τρανόπουλος), Χριστοφορίδης (55′ Καρακασίδης), Ρουμπιές (83′ Μπαρμπαγιάννης).

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Τουφάκης): Κυριακίδης, Θάνος (79′ Μαμρικιβίλι), Παντελίδης, Γκιντίδης (63′ Αλεξακίδης), Σιδηρόπουλος, Σταματόπουλος, Παπούδης (63′ Γκασίδης), Βαγγέλοφ (79′ Γκαϊδατζής), Γιαννόπουλος (c), Βαρσαμίδης, Λίτσκας (63′ Τζελέπης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΑΓΩΝΕΣ

Το ντέρμπι του Έβρου παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, που βρέθηκε στις εξέδρες του σταδίου “Φώτης Κοσμάς” και πανηγύρισε την επικράτηση της ομάδας της πόλης του.