Παράτησε και άλλος τον Τοψίδη – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Α.Μωϋσιάδης – Αποσύνθεση στην “Περιφερειακή Σύνθεση”

Παράτησε και άλλος τον Τοψίδη – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Α.Μωϋσιάδης – Αποσύνθεση στην “Περιφερειακή Σύνθεση”

-Ήταν πρώτος σε ψήφους στην Δράμα στις εκλογές του 2019

-Με 14 περιφερειακούς συμβούλους έμεινε ο Τοψίδης, μετά και την αποχώρηση του Τζιχάν Ιμάμογλου τον Σεπτέμβριο

-Η δήλωση αποχώρησης του από την “Περιφερειακή Σύνθεση”

Η πλήρης αποσύνθεση της “Περιφερειακής Σύνθεσης”, της παράταξης του αποτυχημένου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τάκη Τοψίδη, συνεχίζεται. Τον παράτησε και ο πρώτος σε ψήφους το 2019 περιφερειακός σύμβουλος Δράμας Αριστείδης Μωϋσιάδης.

Μετά την εξέλιξη αυτή και την αποχώρηση τον περασμένο Σεπτέμβριο του Τζιχάν Ιμάμογλου από την Ροδόπη, η παράταξη της αντιπολίτευσης που εμφανίζει ξεκάθαρα σημάδια διάλυσης, έμεινε πλέον με 14 περιφερειακούς συμβούλους, ενώ ξεκίνησε με 16. Να θυμίσουμε επίσης, ότι τον Τοψίδη… παράτησε και η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα Μανδαλίδου από τον Έβρο, η οποία είναι πρώτη αναπληρωματική περιφερειακή σύμβουλος του στο νομό μας.

Ο κ.Μωϋσιάδης, που αποτέλεσε την μεγάλη δύναμη του αποτυχημένου υποψήφιου Περιφερειάρχη στην Δράμα, μια και ήρθε πρώτος σε ψήφους ξεπερνώντας και τον Αργύρη Πατακάκη, γιο του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, με δήλωση του γνωστοποιεί ότι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, λόγω της στάσης που τήρησε η παράταξη Τοψίδη στην οποία ανήκε, στο θέμα της ψηφοφορίας της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Δύο μέρες μετά από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας – Θράκης, όπου μόνο οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Δράμας ψήφισαν αρνητικά κατά της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λεγόμενη Σιδηροδρομική Εγνατία, ενώ όλοι υπόλοιποι της παράταξής του, ψήφισαν θετικά. Οι λόγοι όμως είναι ασφαλώς πολύ περισσότεροι, αφού ο τρόπος που συνεχίζει να λειτουργεί ο επικεφαλής της πρώην πλέον παράταξης του, έχει προκαλέσει την δυσφορία τόσο σε αυτόν όσο και σε άλλους συναδέρφους του.

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Μωυσιάδη έχει ως εξής:

“Εκτροχιάστηκε η ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή στις «ράγες»  της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Αμφίπολης – Αμυγδαλεώνα – Νέας Καρβάλης.»

Η επιλογή του ΟΣΕ να μείνει η Δράμα εκτός, – η οποία τέθηκε προς ψήφιση την Μ.Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο  σφράγισε την απομόνωση  της Π.Ε Δράμας. Η ιστορία της μη ισόρροπης ανάπτυξης επαναλαμβάνεται ως φάρσα  για την ΠΕ Δράμας και μάλιστα σε ένα έργο μείζονος  Εθνικής σημασίας. που την καταδικάζει  αμετάκλητα, την αδικεί   εξόφθαλμα, προκλητικά, κατάφορα διαιωνίζοντας την ύπαρξή της ως  «φτωχού συγγενή» της περιφέρειας ΑΜ- Θ

Με βαθιά μου λύπη  μου διαπίστωσα ότι οι αρχές και οι άξιες που πρέσβευε η παράταξη στην οποία ανήκω δεν κατάφεραν να περιστοιχίσουν την ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή. Το ψήφισμα αυτό θύμισε πολιτικές τακτικές των παλαιών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, από τις οποίες η Δράμα βίωσε κατάφωρες αδικίες και για δεκαετίες  παρέμενε  το αποπαίδι  της Περιφέρειας σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα. Ως Περιφερειακός σύμβουλος ορκίστηκα και υπέγραψα την ανάπτυξη της ΠΕ Δράμας και όχι την καταδίκη και τον μαρασμό της.

Κυρίως όμως πίστεψα και στήριξα την ευρύτερη ενδοπεριφερειακή συνείδηση και συνοχή. Όλοι μαζί σε αυτό το περιφερειακό συμβούλιο  βάλαμε «πλάτη » για την μη εξόρυξη χρυσού στην Αλεξανδρούπολη, για την μη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην Ορεστιάδα. Αυτό οφείλαμε, αυτό πράξαμε για την διασφάλιση την Περιφερειακής συνοχής.

Μετά λύπης μου όμως στη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβούλιου της Μ.Δευτέρας διαπίστωσα ότι αυτό δεν ίσχυε και για την ΠΕ Δράμας. Όλοι οι συνάδελφοι της παράταξης μου, πλην του κ. Πατακάκη ψήφισαν υπέρ του έργου αφήνοντας την Δράμα έξω από τον σχεδιασμό.

Αυτό το τρένο είχε “ανεβάσει” προεκλογικά στο προφίλ του στο facebook ο Αριστείδης Μωϋσιάδης, πιστεύοντας στις υποσχέσεις Τοψίδη και ότι θα είναι… όλοι μαζί στην παράταξη του. Τώρα… κατέβηκε απ’ το τρένο της “Περιφερειακής Σύνθεσης” που έχει ήδη εκτροχιαστεί

Μετά το αποτέλεσμα αυτό που περιφρονεί και  αδικεί κατάφωρα την ΠΕ Δράμας πήρα μια απόφαση συνείδησης και  ηθικής. Μια απόφαση συνέπειας με όσα προεκλογικά υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω… Να αγαπώ και να τιμώ την Δράμα μας όπως της πρέπει. Να αγωνίζομαι με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις μου για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μου.

Ανεξαρτητοποιούμαι από την παράταξη με την όποια συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 διότι δεν καλύπτομαι πλέον από τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει. Οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του τόπου μου, της ΠΕ Δράμας, είναι πέρα και πάνω από όλα. Γιατί εμείς οι Δραμινοί αγαπάμε Δράμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παράτησε τον Τοψίδη περιφερειακός του σύμβουλος – Ανακοίνωσε ΤΩΡΑ την ανεξαρτητοποίηση του!!!