ΝΤΡΟΠΗ: Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης… αποθεώνει την εταιρεία Δαστερίδη επειδή δώρισε 3 φωτιστικά, ενώ εισέπραξε 3,3 εκατ. απ’ τον δήμο!!!

ΝΤΡΟΠΗ: Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης… αποθεώνει την εταιρεία Δαστερίδη επειδή δώρισε 3 φωτιστικά, ενώ εισέπραξε 3,3 εκατ. απ’ τον δήμο!!!

Το βλέπουμε από χθες το βράδυ στην επίσημη σελίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης στο facebook, όταν “ανέβηκε” λίγο πριν τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 11 το βράδυ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ. Η μόνη λέξη που μας ήρθε στο μυαλό ήταν: ΝΤΡΟΠΗ.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης να φωτογραφίζεται σε παγκάκι με τον Πρόεδρο της εταιρείας “Dasteri Systems A.E.” της οικογένειας Δαστερίδη, στο πάρκο 14ης Μαΐου και Βελισσαρίου γωνία που αναβαθμίστηκε πρόσφατα, επειδή όπως αναφέρεται δώρισε τρία φωτιστικά σώματα LED με τους ιστούς τους!!! Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν κουβαλήθηκε εκεί νυχτιάτικα ο δήμαρχος της πόλης, παρέα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλία Δαστερίδη, ξάδερφο του Προέδρου της συγκεκριμένης εταιρείας και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπoλης Γιάννη Ναϊτίδη. Να φωτογραφηθεί δηλαδή με τον Γιάννη Δαστερίδη, ως ένδειξη… ευγνωμοσύνης του δήμου Αλεξανδρούπολης στην εταιρεία του επειδή δώρισε 3 φωτιστικά LED, όταν το 2018 η ίδια εταιρεία ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ από αυτόν 3,3 εκατ. ευρώ για το έργο ηλεκtροφωτισμού LED!!!

Έτσι ακριβώς. Πρόκειται για τον περίφημο διαγωνισμό που πραγματοποίησε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη και για να… ξεσκονίσουμε και την μνήμη του σημερινού δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη:

  • Τον απέρριψε αρχικά το Ελεγκτικό Συνέδριο χαρακτηρίζοντας τον ως “φωτογραφικό” υπέρ της εταιρείας Dasteri Systems Α.Ε της οικογένειας Δαστερίδη, η οποία έμεινε μόνη της στον διαγωνισμό κάποια στιγμή και έδωσε έκπτωση 8% στο ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ.
  • Ο δήμος Αλεξανδρούπολης έκανε προσφυγή και δικαιώθηκε, έχοντας μάλιστα δικηγόρο τον συνεργάτη στο δικηγορικό γραφείο του τότε Κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.
  • Η Πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου άσκησε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης η οποία όμως απορρίφθηκε και έτσι στις 24 Απριλίου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση και προχώρησε το έργο, για το οποίο η εταιρεία Dasteri Systems Α.Ε της οικογένειας Δαστερίδη εισέπραξε 3,3 εκατ. ευρώ
  • Δυο Ανεξάρτητες Αρχές του ελληνικού Κράτους, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, έψαξαν όλες τις λεπτομέρειες και πτυχές του έργου της αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού LED στην Αλεξανδρούπολη, όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr το 2020 με συνεχή ρεπορτάζ. 
  • Μάλιστα για εκείνα τα ρεπορτάζ μας ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης κατέθεσε εναντίον του ιδιοκτήτη του Evros-news.gr Κώστα Πιτιακούδη ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ το καλοκαίρι του 2020 τις οποίες απέρριψε όμως η Δικαιοσύνη και ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.
  • Για εκείνα τα ρεπορτάζ ο κ.Λαμπάκης έχει επίσης καταθέσει ΑΓΩΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ζητώντας 30.000 ευρώ.
  • Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη ΠΑΡΕΜΒΕΙ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, που έχει ήδη καλέσει για εξηγήσεις τον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και τα τότε μέλη της Οικονομικής Επιτροπής για την διαδικασία του διαγωνισμού και την ανάθεση στην εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εθνική Αρχή Διαφάνειας και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, ψάχνουν το έργο ηλεκτροφωτισμού Αλεξανδρούπολης!!!

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Βρίσκεται σε διαδικασία, όπως αποκάλυψε επίσης το Evros-news.gr, Ποινική δίωξη κατά του πρώην δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη και μελών της Οικονομικής Επιτροπής επί θητείας του, με την κατηγορία “απιστία στην υπηρεσία” για το έργο ηλεκτροφωτισμού LED που υλοποίησε η Εβρίτικη εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη, η DASTERI SYSTEMS. Παρόμοι με αυτό του δήμου Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινική δίωξη κατά πρώην δημάρχου για έργο ηλεκτροφωτισμού LED της Εβρίτικης εταιρείας οικογένειας Δαστερίδη

Όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, όχι μόνο ως δήμαρχος αλλά και έγκριτος δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Κι όμως δέχθηκε να παριστάνει την… γλάστρα (λέτε να τον… παρέσυρε ο Αντιδήμαρχος του Ηλίας Δαστερίδης, συγγενής των ιδιοκτητών της εταιρείας Dasteri Systems A.E) σε φωτογράφιση… μαύρα μεσάνυχτα με τον Γιάννη Δαστερίδη, επειδή η εταιρεία που ΕΙΣΠΡΑΞΕ 3,3 εκατ. ευρώ δώρισε… 3 φωτιστικά σώματα LED για ένα παρκάκι.
Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο, τα 3 φωτιστικά με τους ιστούς το πολύ να κοστίζουν 3.000 ευρώ, όταν η εταιρεία πήρε 3,3 εκατ. Ευρώ από τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Και για μια τέτοια δωρεά ο κ.Ζαμπούκης δέχθηκε να εκτεθεί φωτογραφιζόμενος νύχτα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Δαστερίδη, οι συμβάσεις της οποίας εξετάζονται και ερευνώνται από πολλές κρατικές και μη υπηρεσίες;
Μάλιστα οι πολλές φωτογραφίες συνοδεύονται από το παρακάτω κείμενο:
“Ένα οικόπεδο που μέχρι πρότινος ήταν αφημένο στη μοίρα του, μετά την ευγενική παραχώρησή από τον κάτοχό του, Δήμο Σουφλίου προς τον Δήμος Αλεξανδρούπολης, άλλαξε ολοκληρωτικά μορφή και όψη!
Ο λόγος για το «Οικόπεδο Σουφλίου» (14ης Μαΐου και Βελισσαρίου γωνία) που μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις μετατράπηκε σε μια ξεχωριστή γωνιά πρασίνου, ένα “πάρκο τσέπης”.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των τριών φωτιστικών σωμάτων LED με τους ιστούς τους, μια δωρεά της εταιρίας “Dasteri Systems A.E.”, την οποία και ευχαριστούμε θερμά και πριν από λίγο φωτίστηκε αναβαθμίζοντας την αισθητική του”.
Μετά την φωτογράφιση με τον ιδιοκτήτη της Dasteri Systems A.E Γιάννη Δαστερίδη, λέτε να δούμε τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη να… χορεύει και τσιφτετέλι μαζί του, όπως ο προκάτοχος του Βαγγέλης Λαμπάκης παραμονές Πρωτοχρονιάς;

Δυστυχώς, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη αλλά και σε αυτή την πανέμοπρφη κατά  χώρα. 

Υ.Γ1: Δήμαρχε και ο έτερος των ιδιοκτητών της συγκεκριμένης εταιρείας Βασίλης Δαστερίδης, όντως θα ήταν ένας πολύ καλός Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου μετά το 2022 που φεύγει επειδή δεν έχει δικαίωμα τρίτης εκλογής ο Τάκης Τοψίδης.

Υ.Γ2: Δήμαρχε, αφού έκανες την αρχή, δεν αποσύρεις και τις αγωγές κατά των τριών δημοσιογράφων και των σάιτ Αλεξανδρούπολης που έχεις υποβάλλει, αφού συχνά-πυκνά… αποθεώνουν την συγκεκριμένη εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη για τα έργα της; Κρίμα και άδικο είναι, τώρα που γίνατε όλoi μια… παρέα.

Υ.Γ3: Πολύ… φωτεινή όντως αυτή η είδηση. Μπορεί να φτάσει και να διαβαστεί μέχρι και το… Μανχάταν.