Ορεστιάδα: Λαθρομετανάστες παρελαύνουν σήμερα μεσημέρι στα χωριά του Τριγώνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουν  μειωθεί οι ροές στον Έβρο επαναλάμβανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στις συναντήσεις που είχε κατά την διήμερη επίσκεψη του στο νομό μας Δευτέρα και Τρίτη, αλλά οι λαθρομετανάστες… παρελαύνουν καθημερινά σε διάφορα χωριά μας.

Αυτό δείχνει και το ΒΙΝΤΕΟ που βλέπετε και μας έστειλε αναγνώστρια μας από χωριό του Τριγώνου. Μέρα μεσημέρι, νεαροί στην πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες που πέρασαν μέσω του ποταμού Έβρου σε ελληνικό έδαφος από την Τουρκία, είτε κάποιοι… λιάζονται που έλεγε και η πρώην αρμόδια υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, είτε… βολτάρουν ανενόχλητοι.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση αντί να πάρει περισσότερα μέτρα επιτήρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων και μεγαλύτερης μείωσης των ροών, επιμένει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάμψει κάθε αντίδραση, για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου στα 33,7 στρέμματα που νοίκιασε πανάκριβα και την αύξηση της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που βρίσκεται δίπλα σε αυτό. Όσο για τους ντόπιους θεσμικούς κάθε ρόλου; Αυτοί… συσκέπτονται επί ώρες, όπως έγινε με το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας που συνεδρίασε παρουσία των βουλευτών του νομού 4 ώρες, αλλά δεν παίρνουν καμιά απόφαση. Κι ο Μηταράκης που τα βλέπει αυτά, συνεχίζει το ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ του στον Έβρο.