Περιφέρεια ΑΜΘ: Αποκατάσταση της Παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας-Κομοτηνής, με πόρους του ΕΣΠΑ

Με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα γίνει η αποκατάσταση του κτιρίου της Παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με σκοπό να λειτουργήσει ως Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η αποκατάσταση, η ενεργειακή αναβάθμιση και η ανάδειξη του κτιρίου της Παλαιάς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει ως Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους ύψους 831.000 ευρώ.

Το κτίριο οικοδομήθηκε πιθανότατα στα μέσα της δεκαετίας του 1920 και βρίσκεται στον πεζόδρομο Νέστορος Τσανακλή, πολύ κοντά στην ιστορική συνοικία «Βαρόσι» της Κομοτηνής.

Με την αποκατάστασή του θα αποτελεί έναν ακόμη σταθμό της Πολιτιστικής Διαδρομής της αρχαίας Εγνατίας Οδού, της διαδρομής που δημιουργεί η Περιφέρεια ΑΜΘ αναδεικνύοντας τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με αφορμή την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, ο κ. Μέτιος συνάντησε τοΣεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στο κτίριο της Παλαιάς Μητρόπολης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη και τον περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης κ. Κώστα Ναλμπάντη.