Σουφλί: Διακινητής συνελήφθη μόλις πέρασε απ’ το ποτάμι 12 λαθρομετανάστες, ενώ περίμεναν άλλοι 30!!!

Σουφλί: Διακινητής συνελήφθη μόλις πέρασε απ’ το ποτάμι 12 λαθρομετανάστες, ενώ περίμεναν άλλοι 30!!!

Άλλος ένας διακινητής στην γνωστή περιοχή μεταξύ Λαβάρων και Μάνδρας που αποτελεί συχνό… πέρασμα λαθρομεταναστών, συνελήφθη χθες 28-4-2021.

Συγκεκριμένα, στην παρέβρια περιοχή της Μάνδρας Σουφλίου, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ο αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια δώδεκα (12) λαθρομετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή τον περίμεναν στην τουρκική όχθη άλλοι τουλάχιστον 30 να τους κάνει και αυτούς… βαρκάδα για να “επισκεφθούν” την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη του διακινητή απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα τριάντα (30) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Σημειώνεται ότι  ο δράστης αντιστάθηκε κατά την ακινητοποίησή του από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου”.

Να θυμίσουμε απλά, ότι οι κάτοικοι των χωριών του ορεινού όγκου Σουφλίου που έχουν… δεινοπαθήσει από την συνεχή παρουσία λαθρομεταναστών και διακινητών, εξέφρασαν στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή που επισκέφθηκε προχθές το Μεγάλο Δέρειο, την έντονη δυσαρέσκεια και τον φόβο τους για όλα αυτά και ζήτησαν καθοριστικές και αποτελεσματικές ενέργειες. Μάλιστα του ζήτησαν να ενεργοποιήσει και πάλι τα ειδικά στρατιωτικά κλιμάκια που ενεργούσαν στην περιοχή και ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον εντοπισμό και την σύλληψη λαθρομεταναστών αλλά και των διακινητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί: “Υποφέρουμε απ’ τους λαθρομετανάστες” – Κραυγή αγωνίας κατοίκων των χωριών ορεινού όγκου σε Αλκιβιάδη Στεφανή