Σαμοθράκη: Εμβολιάστηκε το 40% των κατοίκων κατά του κορονοϊού, στο Κέντρο Υγείας του νησιού

Σαμοθράκη: Εμβολιάστηκε το 40% των κατοίκων κατά του κορονοϊού, στο Κέντρο Υγείας του νησιού

Το 40% των κατοίκων της Σαμοθράκης έχει μέχρι τώρα εμβολιαστεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού, είτε και με τις δυο δόσεις, είτε με την μία.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Κ.Υ.Σαμοθράκης και επισημαίνεται ότι δεν έχει παρουσιαστεί καμιά σοβαρή παρενέργεια σε όσους εμβολιάστηκαν. Τονίζεται ακόμα ότι απαιτείται να εμβολιαστεί συνολικά το 60% των κατοίκων, προκειμένου να χαρακτηριστεί η Σαμοθράκη COVID-FREE νησί και γι’ αυτό απαιτείται να εμβολιαστούν άλλα 440 άτομα.
Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει:
“Τα εμβόλια συνιστούν μία από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας παγκοσμίως. Χάρη της υλοποίησης του εμβολιασμού έναντι του COVID-19, αποτρέπονται θάνατοι πολλών ανθρώπων. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
Μέχρι τώρα στη Σαμοθράκη έχουν εμβολιαστεί 890 άτομα, που καθιστά το 40% του ενήλικου πληθυσμού του νησιού από τα οποία 325 άτομα έχουν λάβει και τις 2 δόσεις και 565 άτομα μία.
Ο σκοπός μας είναι η Σαμοθράκη να θεωρηθεί COVID-FREE νησί και γι’ αυτό κατά προτίμηση πρέπει να εμβολιαστούν άλλα 440 άτομα για να φτάσουμε στο 60% των εμβολιασθέντων.
Σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες, κανένας από τους εμβολιασθέντες δεν παρουσίασε αναφυλακτική αντίδραση ή οποιαδήποτε άλλη σοβαρή ανεπιθύμητη παρενέργεια”.