Κορονοϊός: Όταν στην Κέρκυρα έγινε αυτό, μόνο 9 άτομα στο πασχαλινό τραπέζι. Πλάκα μας κάνετε;

Κορονοϊός: Όταν στην Κέρκυρα έγινε αυτό, μόνο 9 άτομα στο πασχαλινό τραπέζι. Πλάκα μας κάνετε;

Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε σήμερα στο κέντρο της Κέρκυρας για να παρακολουθήσει το έθιμο με το σπάσιμο των κανατιών που πετιούνται από ψηλά, με την αστυνομία απλά να παρακολουθεί διακριτικά. Κι ύστερα μας λέτε ότι απαγορεύονται πάνω από 9 άτομα στο οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι. Πλάκα μας κάνετε;

Να μην πάει ο κόσμος απόψε στην Ανάσταση ή να είναι λέει ένας κάθε 10 μέτρα; Έτσι τους βλέπουν οι αρμόδιοι να ήταν σήμερα στην Κέρκυρα; Αφήστε τον κόσμο να χαρεί επιτέλους το Πάσχα με την οικογένεια και τους στενούς συγγενείς, που κάποιοι απ’ τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας βγάζετε και ανακοινώσεις και ζητάτε αν δυο οικογένειες έχουν ένα-δυο άτομα παραπάνω να μην συγκεντρωθούν μέσα σε ένα σπίτι πάνω από 9 άτομα. Γιατί αυτό που βλέπουμε στα σημερινά ΒΙΝΤΕΟ από την Κέρκυρα, δικαιολογημένα προκαλεί γέλια για τις απαγορεύσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Χιλιάδες «μπότηδες», δηλαδή κανάτια, έπεσαν και φέτος από τα ψηλά μπαλκόνια και τα παραθυρόφυλλα, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας για να διώξουν τα «μολύσματα» και μοχθηρά πνεύματα από το νησί, αλλά και να θυμίσουν την Ανάσταση του Κυρίου και την νίκη του έναντι του Άδη.

Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση φυσικά, είναι ο ο ακραίος συνωστισμός όσων θέλησαν να παρακολουθήσουν το έθιμο με τους πολίτες να είναι πολλοί και ο ένας δίπλα στον άλλον με κίνδυνο να μεταδοθεί ο κορωνοϊός. Η αστυνομία όπως ειπώθηκε… παρακολουθούσε διακριτικά.

Το έθιμο που χάνεται στα βάθη των χρόνων, σηματοδοτεί την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου και είναι γνωστό σε όλη την υφήλιο, ενώ φέρεται ότι ακολουθείται πιστά από τα χρόνια της Ενετοκρατίας στο νησί όταν οι εορτές του Πάσχα και συγκεκριμένα η Ανάσταση επιτρεπόταν στους Κερκυραίους να γιορτάζεται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λαμβάνει χώρα, αμέσως μετά το πέρας της λιτανείας του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποία φέτος τελέστηκε με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας γύρω μόνο από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.