Χρυσοχοίδης: Βρήκε χρόνο και επισκέφθηκε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα – Στην Ορεστιάδα ακόμα τον περιμένει ο Β.Μαυρίδης

Χρυσοχοίδης: Βρήκε χρόνο και επισκέφθηκε Θεσσαλονίκη, Φλώρινα – Στην Ορεστιάδα ακόμα τον περιμένει ο Β.Μαυρίδης

Πάει από χθες και ο Απρίλης, μετά τον Μάρτη που ως το τέλος του είχε υποσχεθεί ότι θα επισκεφθεί την περιοχή της Ορεστιάδας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ώστε να μας εξηγήσει γιατί πρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αλλά παραμένει άφαντος.

Αν και μετά την συνάντηση του στις 11 Μαρτίου με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στην Αθήνα, ο δεύτερος δήλωνε συχνά το επόμενο χρονικό διάστημα ότι ο κ.Χρυσοχοίδης τον διαβεβαίωσε πως θα έρθει ως τα τέλη Μαρτίου για να εξηγήσει σε θεσμικούς φορείς και κόσμο όσα θα γίνουν από την Κυβέρνηση στις δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, αυτό δεν έγινε. Δεν βρήκε δηλαδή χρόνο να βρεθεί έστω μια ημέρα στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να ακούσει τις απόψεις των φορέων και του κόσμου, αν και παλαιότερα ερχόταν εδώ κάθε τόσο.

Βρήκε πάντως χρόνο Μεγάλη Εβδομάδα για να επισκεφθεί άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Προχθές Πέμπτη την Θεσσαλονίκη και χθες Μεγάλη Παρασκευή την Φλώρινα, όπου είχε συνεχείς συσκέψεις με τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι μόνο, για θέματα αστυνόμευσης και άλλα τινά.  Μάλιστα συνάντησε και φωτογραφήθηκε με τον δήμαρχο Φλώρινας, αλλά τον δήμαρχο Ορεστιάδας που μάλιστα… διέρρεε με τα “παπαγαλάκια” του ότι έχουν καλές προσωπικές σχέσεις, τον έχει ως τώρα… σνομπάρει. Γιατί μόνο για τον Έβρο δεν έχει χρόνο να έρθει να μιλήσει για ένα θέμα που μήνες τώρα… ταλανίζει τον κόσμο και τους θεσμικούς εκπροσώπους του και τους “καίει” όλους, λόγω  της κυβερνητικής επιμονής να προχωρήσει η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου κατά 33,7 στρέμματα σε πρώτη φάση και η αύξηση της χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ από 240 άτομα που είναι πλέον τώρα σε 480.

Έχει εξάλλου αρμοδιότητα και ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στον Φυλάκιο, μια και το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ είναι δομή που υπεύθυνο είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο οποίο είναι υπουργός. Ίσως γι’ αυτό ανέλαβε να παριστάνει τον… συνήγορο του ο βουλευτής Έβρου και πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Τάσος Δημοσχάκης, που είναι εδώ και λίγο καιρό… υπέρμαχος της αύξησης χωρητικόυητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου. Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ορεστιάδας, σχεδόν… μάλωσε τους δημοτικούς συμβούλους επειδή επέμεναν να μην γίνει καμιά αύξηση χωρητικότητας, λέγοντας ότι ασχολούνται “με λεπτομέρειες μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ενώ δεν υπάρχει ουσία”. Ο Χρυσοχοίδης πάντως, 50 ημέρες μετά τις υποσχέσεις του ότι θα έρθει στην Ορεστιάδα να εξηγήσει τις απόψεις του και να ακούσει την γνώμη όλων, παραμένει άφαντος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*