Αλεξανδρούπολη: Έφτασε το αμερικανικό πλοίο “LIBERTY PROMISE” – Έφερε στρατιωτικό υλικό της άσκησης “DEFENDER Europe 21”

Αλεξανδρούπολη: Έφτασε το αμερικανικό πλοίο “LIBERTY PROMISE” – Έφερε στρατιωτικό υλικό της άσκησης “DEFENDER Europe 21”

-Την Τετάρτη (λόγω Πάσχα) θα μπει το λιμάνι

-Στις 7 Μαίου έρχονται ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο “LIBERTY PROMISE” έφτασε στην Αλεξανδρούπολη πριν από λίγο, αλλά αγκυροβόλησε ανοιχτά του λιμανιού όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Evros-news.gr.

Λόγω της Αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς πρόκειται να παραμείνει εκεί ως την Τετάρτη 5 Μαίου και και θα “δέσει” εκείνη την ημέρα. Μεταφέρει στρατιωτικό υλικό για την μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση “DEFENDER Europe 2021”, δηλαδή στρατιωτικά οχήματα, ελικόπτερα, κοντέινερ με διάφορα άλλα υποστηρικτικά υλικά αλλά και στρατιώτες. Το “LIBERTY PROMISE” έχει διαστάσεις 199.9 x 32.26 μέτρα, είναι καινούργιο πλοίο αφού ναυπηγήθηκε το 2010 και ξεκίνησε το ταξίδι για την Αλεξανδρούπολη από τη Νέα Υόρκη.

Θα ξεφορτώσει όλο το στρατιωτικό υλικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, το λιμάνι της οποίας μαζί με αυτό του Δυρραχίου της Αλβανίας, είναι τα δυο κύρια λιμάνια για την άσκηση  “DEFENDER Europe 2021” που θα διεξαχθεί σε διάφορα μέρη των Βαλκανίων αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης.

Την Παρασκευή έρχονται Πάιατ, Παναγιωτόπουλος

Το πλοίο θα αρχίσει να ξεφορτώνει το υλικό την Πέμπτη 6 Μαίου, προκειμένου να μεταφερθεί από την πρωτεύουσα του Έβρου οδικώς αλλά και μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου που αποκαταστάθηκε μετά τις ζημιές από τις πλημμύρες, προς Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη. Μάλιστα την Παρασκευή 7 Μαίου θα βρεθούν για αυτό τον λόγο στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νϊκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και την Αρχηγό ΓΕΣ Χαράλαμπο Λαλούση.

Την Παρασκευή 7η Μαϊου 2021  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα βρίσκονται επίσης  οChristofer Mohan, της 21ης Διοίκησης Υποστήριξης Θεάτρου Επιχειρήσεων (ΤSC), μαζί με τον Υποστράτηγο Ivon Jones (CFA), Διοικητή Σχεδίων και Επιχειρήσεων του Βρετανικού Στρατού.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*