Δερμεντζόπουλος και άλλοι 6 βουλευτές επιστολή σε Χαρδαλιά: Επιτρέψτε μουσική, παρατείνετε το ωράριο στις 12

Δερμεντζόπουλος και άλλοι 6 βουλευτές επιστολή σε Χαρδαλιά: Επιτρέψτε μουσική, παρατείνετε το ωράριο στις 12

Ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος μαζί με άλλους 6 συναδέρφους του έστειλαν επιστολή το Μεγάλο Σάββατο στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και ζητούν να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης και να παραταθεί το ωράριο ως τις 12 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, εκτός του κ.Δερμεντζόπουλου και οι βουλευτές Α.Κατσανιώτης (Αχαΐας), Κ.Κυρανάκης (Νότια Αθήνα), Χρ.Μπουκώρος (Μαγνησίας), Γ.Μελάς (Α’ Πειραιά), Χρ.Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιά),  και Θ.Χειμάρας (Φθιώτιδας) ζητούν από τον υφυπουργό Διαχείρισης Κρίσεων να αναθεωρήσει «τη διάταξη που απαγορεύει τη χρήση μουσικής στην εστίαση, αλλά και την παράταση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα».

«Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και συνολικά της αγοράς» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ οι επτά βουλευτές της συμπολίτευσης, εκφράζοντας την αγωνία για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Το επιχείρημα των λοιμωξιολόγων περί δυνατής μουσικής και σταγονιδίων φαίνεται πως έχει ορθή βάση, παρ’ όλα αυτά μια βόλτα στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας αποδεικνύει πως τα μέτρα αυτά καταστρατηγούνται στην πράξη.

Η λύση πάντως, θα μπορούσε να δοθεί από τους ίδιους τους επαγγελματίες της εστίασης που θα μπορούσαν να επιβάλλουν την ορθή λειτουργία σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και υπό το βάρος ελέγχων, που έχει αποδειχθεί πως μπορεί να είναι καθοριστικοί, όταν… η Πολιτεία το αποφασίσει.

Αναλυτικά η επιστολή των επτά βουλευτών: