Διδυμότειχο: Γιατί έρχεται Πέμπτη ο προκλητικός Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, που χαρακτήρισε “Άουσβιτς” τον Έβρο

Διδυμότειχο: Γιατί έρχεται Πέμπτη ο προκλητικός Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, που χαρακτήρισε “Άουσβιτς” τον Έβρο

 Στο Διδυμότειχο θα βρεθεί μεθαύριο Πέμπτη 6 Μαίου, ο προκλητικός υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Θράκη.

Ο Κιράν, που πέρυσι τον Μάρτιο μετά την “σφαλιάρα” της Ελλάδας στους Τούρκους και την απόλυτα πετυχημένη απόκρουση στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου της ασύμμετρης απειλής με την κατευθυνόμενη προσπάθεια από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν βίαιης εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, είχε… ξεσαλώσει. Με δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει την περιοχή μας “Άουσβιτς”, αφού μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «συνθήκες Αουσβιτς» στην περιοχή μας. «Οι Έλληνες παίρνουν τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που θέλουν να περάσουν τα σύνορα για να κατευθυνθούν στην Ευρώπη και τους στέλνουν πίσω» είχε γράψει αυτός ο απίθανος τύπος. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, την Πέμπτη θα βρεθεί στο Διδυμότειχο προκειμένου να επισκεφθεί το καμένο τέμενος Βαγιαζήτ, στο οποίο συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης. Δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να… στήσει και κάποιο σόουλ κατηγορώντας την χώρα μας για μη συντήρηση και αναστήλωση οθωμανικών μνημείων. Όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από τους Τούρκους, που δεν σεβάστηκαν τίποτε και μετέτρεψαν σε τζαμί την Αγιά Σοφιά.

Η παρουσία του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών στην Θράκη, σε μια εποχή που η χώρα του βρίσκεται κυριολεκτικά… με την πλάτη στον τοίχο μετά την στάση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν, την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και φυσικά την παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών τη Ελλάδας Νίκου Δένδια στην Άγκυρα και όσα είπε, χρειάζεται σίγουρα να προσεχθεί ιδιαίτερα. Κι εννοούμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν πρέπει να επιτρέψουν στον κ.Κιράν και τα γνωστά πληρωμένα “φερέφωνα” του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής να δημιουργήσουν την παραμικρή αρνητική εντύπωση. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί.

θα φτάσει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαΐου, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Μαζί θα αναχωρήσουν για τη Θράκη, με πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στην Κομοτηνή όπου θα δει τον ψευτομουφτή και παράγοντες της μειονότητας. Θα επισκεφτεί επίσης το 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της πόλης και θα διανυκτερεύσει στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου θα αναχωρήσει για την Ξάνθη, όπου θα συναντηθεί με τον τοπικό ψευτομουφτή και θα επισκεφτεί το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Διδυμότειχο και από εκεί θα πάει οδικώς μέσω των Κήπων στην Τουρκία.