Πανηγυρίζει η παράταξη Λαμπάκη, για τις φωτογραφίες-ΝΤΡΟΠΗ του δημάρχου Γ.Ζαμπούκη με τον επιχειρηματία Γ.Δαστερίδη!!!

Πανηγυρίζει η παράταξη Λαμπάκη, για τις φωτογραφίες-ΝΤΡΟΠΗ του δημάρχου Γ.Ζαμπούκη με τον επιχειρηματία Γ.Δαστερίδη!!!

-Ανακοίνωση για την ακατανόητη ενέργεια-“κολυμβήθρα του Σιλωάμ” του Γιάννη Ζαμπούκη από την “Πόλη και Πολίτες”

Πανηγυρίζει η δημοτική παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του τέως δημάρχου Αλεξανδρούπολη Βαγγέλη Λαμπάκη με ανακοίνωση που “ανέβασε” πριν λίγο στην επίσημη σελίδα της, για την πρόσφατη ενέργεια-ΝΤΡΟΠΗ του σημερινού δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Όπως έγραψε το Evros-news.gr, ο κ.Ζαμπούκης φωτογραφήθηκε στο “πάρκο τσέπης” της πόλης στο «Οικόπεδο Σουφλίου» (14ης Μαΐου και Βελισσαρίου γωνία) που έγινε δωρεά από τον δήμο Σουφλίου στον αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης και μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις μετατράπηκε σε μια γωνιά πρασίνου. Σε αυτό έγινε και τοποθέτηση τριών φωτιστικών σωμάτων LED με τους ιστούς τους, δωρεά της εταιρίας “Dasteri Systems A.E.”, τα οποία συνολικά δεν κοστίζουν πάνω από 2.000 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι το 2018 πήρε η συγκεκριμένη εβρίτικη εταιρεία της οικογένειας Δαστερίδη πήρε από τον δήμο Αλεξανδρούπολης το έργο του ηλεκτροφωτισμού ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, το οποίο πέρασε από… σαράντα κύματα, με απόρριψη της σύμβασης αρχικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο που χαρακτήρισε “φωτογραφικό” τον διαγωνισμό, προσφυγή του δήμου που δικαιώθηκε, έφεση της Παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία απορρίφθηκε.
Αυτή την στιγμή μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από ελέγχους και έγγραφα δύο Ανεξάρτητων Αρχών, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, διοικητικός έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης, για εκείνο το έργο. Μάλιστα έχουν κληθεί να καταθέσουν τόσο ο τότε δήμαρχος κ.Λαμπάκης, όσο και τα μέλη τη Οικονομικής Επιτροπής που πήραν την απόφαση. Παράλληλα, για παρόμοιες συμβάσεις της ίδιας εταιρείας DASTERI SYSTEMS A.E με άλλους δήμους, όπως του Θερμαϊκού για παράδειγμα, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Δικαιοσύνης με κατηγορούμενους πρώην δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους. Θέματα που έχει αναδείξει με συνεχή δημοσιεύματα του το Evros-news.gr και γι’ αυτό δεχθήκαμε ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ από τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, με δυο Αιτήσεις Ασφαλιστικών Μέτρων εναντίον μας τις οποίες ΕΧΑΣΕ, ενώ εκκρεμεί ΑΓΩΓΗ του 30.000 ευρώ για το ίδιο θέμα.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο σημερινός δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης πήγε Μεγάλη Τετάρτη βράδυ και φωτογραφήθηκε… χαριεντιζόμενος με τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης εταιρείας Γιάννη Δαστερίδη, για μια δωρεά που δεν ξεπερνάει τις 2.000 ευρώ επαναλαμβάνουμε. Είτε από μόνος του, είτε παρασυρόμενος από το “δεξί χέρι” του, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Ηλία Δαστερίδη, συγγενή των ιδιοκτητών της συγκεκριμένης εταιρειών φωτιστικών LED, με την ενέργεια του αυτή ο κ.Ζαμπούκης ουσιαστικά… ΑΚΥΡΩΣΕ όσα έλεγε ο ίδιος και η παράταξη του όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και στη συνέχεια, για την συγκεκριμένη υπόθεση, Κάτι που πολύ σωστά επισημαίνει με την σημερινή της ανακοίνωση η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη, που δικαιολογημένα ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ και αναφέρεται μάλιστα σε “δήθεν σκάνδαλα” κα πως δεν έγινε τίποτα το μεμπτό, τονίζοντας:
“Η φωτογραφία του κ. Ζαμπούκη στο πάρκο τσέπης έχει μεγάλο σημασιολογικό περιεχόμενο.
Επί της ουσίας είναι η ομολογία του πως δεν υπήρχε τίποτα πίσω από όλη τη φασαρία που ξεσήκωσε για την προμήθεια των led και τα δήθεν σκάνδαλα.
Αυτή η φωτογραφία αναιρεί λοιπόν όλα όσα έχει πει ο κ. Ζαμπούκης και οι πέριξ αυτού και αποδεικνύει το πόση βαρύτητα δίνει στην επικοινωνία και το φαίνεσθαι.
Εκτός και αν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Τι να είναι αυτό άραγε; ΠΕΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕ!
ΥΓ. Ωραία η πρωτοβουλία με τα πάρκα τσέπης αλλά θα ήταν πιο ωραία αν της άλλαζαν και λίγο όνομα. Όχι αυτούσια αντιγραφή από το Δήμο Αθηναίων”.
Την ημέρα που ανακοινώθηκε το νέο Κλειστό Γυμναστήριο,
ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης φωτογραφίζονταν με Γ.Δαστερίδη
Σιγά μην άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία η παράταξη του τέως δημάρχου κ.Λαμπάκη, να χρησιμοποιήσει ως “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” την αδιανόητη και τουλάχιστον… ανόητη ενέργεια του σημερινού δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, να φωτογραφηθεί μέσα στην καλή χαρά με τον επιχειρηματία Γιάννη Δαστερίδη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η σχετική ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του δήμου στο facebook δημοσιεύθηκε… μαύρα μεσάνυχτα, λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.
Κι όλα αυτά έγιναν την ημέρα που ανακοινώθηκε τ εμφατικό έργο της έναρξης διαγωνισμού κατασκευής του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού πάνω από 7 εκατ. ευρώ. Έργο που 3 χρόνια -2016-2019) η προηγούμενη δημοτική αρχή Λαμπάκη στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΗ ακόμα και την μελέτη να πραγματοποιήσει. Αντί λοιπόν ο κ.Ζαμπούκης όχι απλά να φωτογραφηθεί στον χώρο που θα κατασκευαστεί αλλά και ΒΙΝΤΕΟ να βγάλει με δηλώσεις (έστω και χωρίς τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκο Αραμπατζή και Αθλητισμού Θόδωρο Βουρδόλη αφού δεν τους.. θαυμάζει όσο τον Ηλία Δαστερίδη), αυτός φωτογραφίζονταν νύχτα με τον επιχειρηματία που έκανε δωρεά 3 φωτιστικά LED. Με τέτοια επικοινωνιακά (και όχι μόνο) “ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ”, ακόμα και ο τέως Βαγγέλης Λαμπάκης μπορεί να… ονειρεύεται… ΕΠΑΝΟΔΟ στην δημαρχία.
Υ.Γ: Η εταιρεία DASTERI SYSTEMS A.E φυσικά… εκμεταλλεύθηκε το έπακρο την συγκεκριμένη ενέργεια του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη και εξέδωσε πανηγυρικό δελτίο τύπου, το οποίο δημοσιεύθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ. Θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η ακατανόητη κίνηση και φωτογράφιση του κ.Ζαμπούκη που αποτελεί “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για πολλούς, χρησιμοποιηθεί τόσο στην Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης που ψάχνει διοικητικά το έργο ηλεκτροφωτισμού LED ύψους 3,3 εκατ. ευρώ ή και πουθενά αλλού στη συνέχεια. Η [παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του Βαγγέλη Λαμπάκη πάντως ήδη την αξιοποίησε.
Υ.Γ2: Πως το έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Βάρναλης; Αχ, πού ’σαι, νιότη (αυτοδιοικητική προσθέτουμε εμείς), που ’δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος”.