Διδυμότειχο: Μέτρα ασφαλείας για την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών – Ετοιμότητα κρατικών υπηρεσιών

Διδυμότειχο: Μέτρα ασφαλείας για την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών – Ετοιμότητα κρατικών υπηρεσιών

Η επίσκεψη αύριο Πέμπτη 6 Μαίου στο Διδυμότειχο του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Θράκη, προκαλεί “πονοκέφαλο” στις αρμόδιες κρατικές αρχές ασφαλείας.

Η παρουσία του στην πόλη και η επίσκεψη στο κατεστραμμένο από την φωτιά τέμενος Βαγιαζήτ όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα έχει άλλες επισκέψεις και συναντήσεις, δημιουργούν προβληματισμό και έντονη κινητικότητα στην αστυνομία και όχι μόνο. Γιατί όλες οι αρμόδιες για τέτοιες περιπτώσεις κρατικές υπηρεσίες που θα εμπλακούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στα μέτρα ασφαλείας για τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών, ασχολούνται με αυτά και τον προγραμματισμό τους, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Η επίσκεψη του κ.Κιράν, ο οποίος κάνει συχνά προκλητικές δηλώσεις για τον Έβρο και την Ελλάδα γενικότερα και τον Μάρτιο του 2020 ισχυρίστηκε με αφορμή την πετυχημένη αποτροπή εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών ότι επικρατούν “συνθήκες Άουσβιτς” στην περιοχή, είναι φυσικό να προκαλεί προβληματισμό. Γιατί ουδείς γνωρίζει αν προκαλέσει ένταση με όσα θα δηλώσει ή θα επιλέξει να κάνει. Σε Ροδόπη και Ξάνθη για παράδειγμα, θα συναντηθεί με τους γνωστούς ψευτομουφτήδες και στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας που συχνά προκαλούν, μια και είναι “φερέφωνα” του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Στο Διδυμότειχο και τον Έβρο γενικότερα, δεν υπάρχει ψευτομουφτής, ενώ ούτε σοβαρή δράση κύκλων προσκείμενων και χρηματοδοτούμενων από τους Τούρκους υφίσταται. Μια μόνο περίπτωση υπήρξε κάποια στιγμή, ενός ατόμου που θέλησε να παίξει… περίεργο ρόλο και να δημιουργήσει εντάσεις, αλλά και αυτή αντιμετωπίστηκε. Επειδή όμως πάντως ελλοχεύει ο κίνδυνος προβοκάτσιας και ως γνωστόν οι Τούρκοι είναι… μάστορες σε αυτά, έχουν ήδη σχεδιαστεί και θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ώρα της επίσκεψης του Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στην πλατεία της πόλης όπου βρίσκεται το τέμενος Βαγιαζήτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Γιατί έρχεται Πέμπτη ο προκλητικός Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, που χαρακτήρισε “Άουσβιτς” τον Έβρο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*