Επιμελητήριο Έβρου: Συνάντηση και… πανηγυρισμοί Τοψίδη-Ν.Γεωργιάδη, αφού ξανάνοιξαν όλα τα καταστήματα εστίασης στην Αλεξανδρούπολη

Επιμελητήριο Έβρου: Συνάντηση και… πανηγυρισμοί Τοψίδη-Ν.Γεωργιάδη, αφού ξανάνοιξαν όλα τα καταστήματα εστίασης στην Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση σε σχεδόν… πανηγυρικό κλίμα είχαν χθες Πέμπτη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, με τον Πρόεδρο Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου Νίκο Γεωργιάδη.

Κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε το Επιμελητήριο Έβρου, ξανάνοιξαν όλα τα καταστήματα του κλάδου στην Αλεξανδρούπολη. Μπορεί και οι δυο, τόσο ο κ.Τοψίδης όσο και ο κ.Γεωργιάδης με συνεχείς δηλώσεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα που η εστίαση ήταν κλειστή να… κινδυνολογούσαν και ως “Κασσάνδρες” να προέβλεπαν ότι πολλά καταστήματα δεν πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν και ο καθένας για τους δικούς του λόγους έριχνε τις ευθύνες όπου τον βόλευε, όμως φαίνεται ότι πολύ το… χάρηκαν που διαψεύσθηκαν πανηγυρικά. Όπως λοιπόν αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε:

“Το Επιμελητήριο Έβρου παρακολουθεί στενά τα βήματα επανέναρξης του κλάδου της Εστίασης, ο οποίος απασχολεί μεγάλη μερίδα εργαζομένων και συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική οικονομία.

Από τις 03 Μαΐου και εντεύθεν, η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει επανέλθει στην παραγωγική διαδικασία – γεγονός που αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων Έβρου Νίκο Γεωργιάδη στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης 06/05.

Στην αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Απόστολος Παλακίδης, η πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Κούλα Λεγγέτση και ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ Δημήτρης Μπακαλίδης.

Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει τα αιτήματα του κλάδου της Εστίασης αναφορικά  με το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επανεκκίνησης της Εστίασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και τις αναπροσαρμογές που ζητά στο ωράριο και τη μουσική. Πιο συγκεκριμένα, ο κλάδος της Εστίασης ζητά αναπροσαρμογή των συντελεστών που αφορούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, ενώ ζητά και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 00.00. Παράλληλα, ζητείται να επιτραπεί και η μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ γίνεται και ευρεία συζήτηση για τον χώρο και τον τρόπο διεξαγωγής κοινωνικών εκδηλώσεων.

Το Επιμελητήριο δεσμεύεται να στηρίξει τα αιτήματα του κλάδου ως εκ του θεσμικού του ρόλου ενισχύοντας τις διεκδικήσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Τέλος, το Επιμελητήριο Έβρου συγχαίρει όλους τους προμηθευτές για την αλληλεγγύη που έδειξαν προς τους καταστηματάρχες Εστίασης παρέχοντας σημαντικές οικονομικές διευκολύνσεις– γεγονός που συντέλεσε και στο να ανοίξουν όλα τα συναφή καταστήματα στις 03 Μαΐου”.