Μαυρίδης: Αγωνιώδης ανάρτηση του δημάρχου Ορεστιάδας: SOS, έχουμε μεγάλη θετικότητα κορονοϊού και στην πόλη!!!

Μαυρίδης: Αγωνιώδης ανάρτηση του δημάρχου Ορεστιάδας: SOS, έχουμε μεγάλη θετικότητα κορονοϊού και στην πόλη!!!

Με μια αγωνιώδη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό, στο χωριό καστανιές και με επίκεντρο την εκκλησία, προέκυψαν αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα σε κατοίκους, αλλά φαίνεται πως το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο εκεί, αλλά υπάρχει και στην πόλη της Ορεστιάδας. Όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος της, στα rapid test που έγιναν και σε 67 άτομα που έδωσαν δείγμα, βρέθηκαν 7 θετικά, ποσοστό 10,45% που είναι πολύ υψηλό. Να θυμίσουμε ότι χθες στους ελέγχους που έγιναν στις Καστανιές και επί 102 δειγμάτων, βρέθηκαν 9 θετικά, ποσοστό επίσης υψηλό 9%.
Όπως έγραψε ο κ.Μαυρίδης με ιδιαίτερη έμφαση:
“SOS!! Εκτός από την κοινότητα Καστανεών που βρέθηκαν 9 θετικά στα 102 τεστ, έχουμε μεγάλη θετικότητα και στον αστικό ιστό (7 θετικά στα 67 τεστ, ποσοστό 10,45%). Δεν ξεμπερδέψαμε ακόμα. Σας παρακαλώ να τηρούμε τα μέτρα. Θα είναι άδικο τώρα που προχωράνε οι εμβολιασμοί, να πάει “στράφι” η 14μηνη προσπάθεια σας”.
Τα μισά χθεσινά που ανακοίνωσε
ο ΕΟΔΥ στην περιοχή της Ορεστιάδας
Η αγωνία του δημάρχου Ορεστιάδας οφείλεται και στο γεγονός ότι πλέον από την Δευτέρα λειτουργεί και η εστίαση, οι εικόνες στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν συγκεντρωμένες οι περισσότερες καφετέριες αλλά και η πλατεία, όταν κλείνουν τα καταστήματα εστίασης στις 11 το βράδυ γίνεται χαμός. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, από τα 42 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες για το νομό Έβρου ο ΕΟΔΥ, τα μισά είναι στην περιοχή της Ορεστιάδας και συγκεκριμένα σε πόλη και Καστανιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καστανιές: Αρκετά θετικά κρούσματα βρέθηκαν στα σημερινά rapid test – Δυο “εισαγόμενα” – Αύξηση κρουσμάτων στον Έβρο