Σαμοθράκη: Δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης μικρών αεροπλάνων, συζητούν δήμος-Κυβέρνηση – Πανηγυρική επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας

-Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιάννης Γλήνιας επιβεβαίωσε το ΑΠΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr

-Σκέψεις να γίνει η χωροθέτηση του στην περιοχή Στριβερού που είναι δημοτική έκταση και δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις

Το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr πριν από δυο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου 2021, όταν αναφέραμε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει την δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης μικρών αεροπλάνων, έως 20 θέσεων, σε  σημείο της Σαμοθράκης, επιβεβαίωσε χθες πανηγυρικά ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιάννης Γλήνιας.

Βέβαια, ο κ.Γλήνιας προφανώς δεν είχε διαβάσει το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ρεπορτάζ μας και γι’ αυτό μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM και στον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη που τον ρώτησε για το συγκεκριμένο θέμα, του έδωσε συγχαρητήρια που είχε τις πληροφορίες για το θέμα που όπως φαίνεται ξεκάθαρα, το Evros-news.gr με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές είχε αναδείξει.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού λοιπόν αποκάλυψε  ότι διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την υλοποίηση της πρότασης που κατέθεσε ο ίδιος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του τον περασμένο Οκτώβριο στην Σαμοθράκη. Τότε του έθεσε το ζήτημα για την κατασκευή ενός μικρού αεροδρομίου και όπως δήλωσε, τώρα ο δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος συζητά τον τελευταίο καιρό με την Κυβέρνηση την χωροθέτηση του αεροδρομίου στην περιοχή του Στριβερού, κοντά στο Καταδυτικό κέντρο, που είναι δημοτική έκταση και δεν θα χρειαστούν απαλλοτριώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σαμοθράκη: Δημιουργία διαδρόμου προσγείωσης μικρών αεροπλάνων, εξετάζεται από συναρμόδια υπουργεία

Όπως είπε ο κ.Γλήνιας:

“Είναι ένα θέμα που το χειρίζεται ο δήμαρχος προσωπικά και δεν έχει κάνει κάποια δημόσια αναφορά. Ήταν μια πρόταση που έγινε προς τον Πρωθυπουργό όταν επισκέφθηκε το νησί μας. Έτυχε να έχει γίνει από μένα η πρόταση προς τον Πρωθυπουργό. Έχει ανοίξει μια συζήτηση με τον γραφείο του με το οποίο επικοινωνεί ο δήμαρχος μας, για έναν αεροδιάδρομο που θα προταθεί κάποια θέση από τον δήμο για την κατασκευή του, ώστε να αποφύγουμε και τις απαλλοτριώσεις. Βλέπουμε τι μέλλει γενέσθαι.

Κοντά στο Καταδυτικό Κέντρο έχουμε μια μεγάλη περιοχή που είναι δημοτική περιουσία και δεν χρειάζονται απαλλοτριώσει. Εγώ το πιστεύω αυτό το έργο, γιατί έστω ένας αεροδιάδρομος για μικρά αεροπλάνα, για πτήσεις τσάρτερ, θα βοηθήσει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Είναι κάτι που πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα. Ο αείμνηστος δήμαρχος μας Γιώργος Χανός είχε αυτό το μεγάλο όραμα, αλλά αφέθηκε στις καλένδες.

Εγώ λοιπόν όταν ήρθε ο Πρωθυπουργός του είπα πως μόνο με ένα μικρό αεροδρόμιο θα αρχίσουν να το επισκέπτεται πολύς κόσμος. Μου απάντησε ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια της Κυβέρνησης, αλλά το βλέπουν μελλοντικά Απ’ ότι φαίνεται το εξετάζουν ήδη από τώρα και μπορεί να έχουμε μια θετική εξέλιξη για το νησί μας”.

Μιλάμε λοιπόν για έναν διάδρομο προσγείωσης περίπου 800 μέτρων, όπου θα μπορούν να έρχονται μικρά αεροπλάνα μέχρι 20 θέσεων, μεταφέροντας επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία και άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν απαιτούνται τελωνειακές ή άλλες διατυπώσεις.

Μάλιστα να σας αποκαλύψουμε ότι εμπλοκή σε πιθανή υλοποίηση του συγκεκριμένου project έχει και η “Επιτροπή Ελλάδα 2021” με επικεφαλής την Γιάννη Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, με στελέχη της οποίας επίσης συζητάει ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος, που έτσι και καταφέρει να προχωρήσει και να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο, θα γράψει… ιστορία για την Σαμοθράκη.