Αλεξανδρούπολη: Την δημιουργία παραδοσιακού Σαρακατσάνικου οικισμού στον Άβαντα, θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο

Αλεξανδρούπολη: Την δημιουργία παραδοσιακού Σαρακατσάνικου οικισμού στον Άβαντα, θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο

Για την υποβολή αίτησης έγκρισης επέμβασης σε δημόσια δασική έκταση στο αγρόκτημα Άβαντα, με σκοπό τη δημιουργία παραδοσιακού Σαρακατσάνικου οικισμού, θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, στην συνεδρίαση του με τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαίου.

Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, σύμφωνα με την πρόσκληση που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους. Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και γενικότερα του Έβρου υπάρχουν αρκετοί Σαρακατσάνοι και σίγουρα είναι ένα θέμα που προκαλεί ενδιαφέρον, η δημιουργία ενός τέτοιου οικισμού, όπου θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.

  1. Αιτήσεις-Ενημερώσεις
  2. Προσδιορισμός αμοιβής Δικηγόρου Αθηνών κ.κ. Παπαρηγόπουλου Ανδρέα για άσκηση ενδίκων μέσων, κατάθεσης δικογράφων προτάσεων και παράστασης επ’ αυτών (αγωγής και αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης) ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων Αθηνών (Εισηγ. κ. Βασματζίδης Χ.)
  3. Υποβολή αίτησης έγκρισης επέμβασης σε δημόσια δασική έκταση στο αγρόκτημα Άβαντα με σκοπό τη δημιουργία παραδοσιακού Σαρακατσάνικου οικισμού (Εισηγ. κ. Παλαιολόγου Κ.)
  4. Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την μεταβίβαση σε ιδιώτη προσκυρωτέας δημοτικής έκτασης εμβαδού 8,57 τ.μ. στο Ο.Τ. 549 του σχεδίου πόλης Αλεξανδρούπολης και καθορισμός τιμήματος αυτής (Εισηγ. κ. Παλαιολόγου Κ.)
  5. Ορισμός αντιτίμου για υλοποίηση των «Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους», περιόδου 2021- 2022 και προγραμματισμός προσλήψεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το πρόγραμμα: «Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους» 2021- 2022(Εισηγ. κ. Λυμπερίδου Φ.)
  6. Έγκριση εκμίσθωσης του Κυλικείου εντός του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ»(Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)
  7. Έγκριση παραχώρησης δικαιώματος απλής χρήσης τμήματος αιγιαλού για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων που εξυπηρετούν την εστίαση του κοινούστην οδό Απολλωνιάδος του Δήμου Αλεξανδρούπολης για τα έτη 2021-2022(Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)

        8. Έγκριση απευθείας μίσθωσης ακινήτου για στέγαση και λειτουργία του 7ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν δύο (2) άγονων δημοπρασιών (Εισηγ. κ. Ψαλτοπούλου Ελ.)

9. Κατάλογος νέων εκπαιδευτών Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Εισηγ. κ. Πασχαλίδου Ζ.)

10. Τροποποίηση της 535/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση Κανονισμού λειτουργίας Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων» (Εισηγ. κ. Βουρδόλης Θ.)

11. Εισηγητική έκθεση Α’ τριμήνου του έτους 2021 για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) (Εισηγ. κ. Κιζιρίδης Γ.)

12. Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. Έτους 2021 του Δήμου Αλεξανδρούπολης(Εισηγ. κ. Κιζιρίδης Γ.)