Διδυμότειχο: Βγήκε από το “βαθύ κόκκινο” ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Τι έδειξαν τα χθεσινά rapid test

Διδυμότειχο: Βγήκε από το “βαθύ κόκκινο” ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Τι έδειξαν τα χθεσινά rapid test

Η μείωση των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού, είχε ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ότι το Διδυμότειχο βγαίνει από το “βαθύ κόκκινο” που βρισκόταν έως τώρα και εντάσσεται πλέον στο επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο).

Η απόφαση αυτή που πάρθηκε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και έγινε εισήγηση προ την Κυβέρνηση, θα ισχύει από τη Δευτέρα 10 Μαίου και ήρθε επειδή μειώθηκε σημαντικά ο δείκτης θετικότητας που ήταν πολύ υψηλά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν απαιτείται προσοχή από τους πολίτες, για να μην υπάρξουν και πάλι προβλήματα και κυρίως να αποφευχθούν επιπολαιότητες και ενέργειες που συμβάλλουν στην μετάδοση του Covid-19, όπως κάποιες απόψεις ιερέων οι οποίες έφεραν αρκετά κρούσματα από συγκεκριμένη εκκλησία αλλά και κηδεία πριν από καιρό.

Πάντως ευχάριστα ήταν χθες και τα αποτελέσματα των rapid test τα οποία πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 7 Μαίου από Κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Συγκεκριμένα, από τα 102 άτομα που έδωσαν δείγματα, όλα ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test στους Μεταξάδες του δήμου Διδυμοτείχου, από τις 11:00 έως τις 13:30, στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού και καλό είναι όσοι περισσότεροι κάτοικοι μπορούν και από τα γύρω χωριά α δώσουν δείγματα.