ΚΚΕ Έβρου: “Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης, το γεράκι του ΝΑΤΟ, στην Αλεξανδρούπολη”

ΚΚΕ Έβρου: “Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης, το γεράκι του ΝΑΤΟ, στην Αλεξανδρούπολη”

Η ΚΟ του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη με ανακοίνωση της αντέδρασε για πολλοστή φορά στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη και την χρησιμοποίηση του λιμανιού για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Σε πλατιά εξόρμηση που έγινε στο κέντρο της πόλης, η ΚΟ του ΚΚΕ ενημέρωνε τους κατοίκους πως η χώρα μας, η πόλη μας, αποτελώντας ορμητήριο του ΝΑΤΟ, έχει μετατραπεί σε στόχο. Καλώντας το λαό της πόλης μας, να μην εφησυχάζει, αλλά να επαγρυπνεί στους ήχους των βομβαρδιστικών, στις σάλπιγγες των υποσχέσεων «ελευθερίας» των πραγματικών του εχθρών. Να δηλώσει προς τον πρέσβη και κάθε άλλου γερακιού του ΝΑΤΟ πως είναι ανεπιθύμητοι.

Με φόντο την πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, την τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δένει με όρους  βαθύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της χώρας, το θηριώδες φορτηγό πλοίο «LIBERTY PROMISE».

Από το πλοίο ξεφορτώνεται στρατιωτικό υλικό και προσωπικό, τα οποία θα αναπτυχθούν σε ό, τι οι ίδιοι οι Αμερικανοί ονοματίζουν «ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων», ενισχύοντας την αλυσίδα ασκήσεων «Defender Europe 21».

Όλα αυτά υπό το βλέμμα του γερακιού του ΝΑΤΟ, του Αμερικανού Πρέσβη, που επιθεωρεί ως ο ανώτατος άρχων τον Ελληνικό Στρατό παρέα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Οι χιλιάδες ΝΑΤΟικοί στρατιώτες που κατευθύνονται μέσω της Αλεξανδρούπολης στα σύνορα με την Ρωσία, δείχνουν πως ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από την ταχεία επέμβαση εκεί.

Η εξέλιξη αυτή ρίχνει και το τελευταίο «φύλλο συκής» από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαπραγματεύτηκαν τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό λιμάνι, υποσχόμενοι μάλιστα «ασφάλεια και σταθερότητα» στο λαό της περιοχής. Δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστος χρόνος για να αποκαλυφθούν τα επικίνδυνα ψέματα και η εγκληματική τους πολιτική. Σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα πιο σύνθετη, ακόμα πιο έκρυθμη.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, και ο εξοχότατος κ Παϊατ (έτσι τον αποκάλεσε ο υπουργός), σημείωναν πως η συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, επισημαίνοντας πως «πρόθεσή μας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας αυτής, μέσα από την επέκταση και εμβάθυνση της αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών. Και ότι αυτή την περίοδο, η συμφωνία είναι υπό αναθεώρηση από τις υπεύθυνες ομάδες εργασίας και μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρήσουμε στη νέα, αναθεωρημένη μορφή της συμφωνίας αυτής, που θα αποδεικνύει στην πράξη την εντεινόμενη και εμβαθυνόμενη σχέση Ελλάδας- ΗΠΑ».

Όλα αυτά προειδοποιούν για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις. Η χώρα μας είναι βουτηγμένη «ως το λαιμό» στα επικίνδυνα, πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που στόχο έχουν να ανακόψουν την επιρροή των ανταγωνιστών τους, της Κίνας, της Ρωσίας κ.ά. Όλη η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Το ενδεχόμενο ακόμα και μίας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία είναι ορατό.

Η χώρα μας, η πόλη μας, αποτελώντας ορμητήριο του ΝΑΤΟ, έχει μετατραπεί σε στόχο.

Οι δηλώσεις του ίδιου του Πάιατ πως : «Η Ελλάδα, είναι αναγκαίο να αποκτήσει ένα πιο προηγμένο μαχητικό για να αντιμετωπίσει πιθανές κινήσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας», προμηνύουν την αγορά F-35 από την μεριά της ελληνικής αστικής τάξης, ενώ αποδεικνύουν πως η Ρωσία μας βλέπει σαν απειλή, βάζοντας την μάλιστα στο ίδιο επίπεδο με την Τουρκία! Η Ρώσικη αστική τάξη δεν μένει με δεμένα τα χέρια, προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την Κριμαία «για το καλό τους», υπογραμμίζοντας ότι ο κίνδυνος επεισοδίου είναι πολύ μεγάλος, ενώ δηλώνει ξεκάθαρα πως αν χρειαστεί θα χτυπήσει κάθε ΝΑΤΟική βάση όπου και αν αυτή βρίσκεται.

Αυτές οι εξελίξεις αποδείχνουν τη σχέση αίματος της ειρήνης και του πολέμου των ιμπεριαλιστών, αποδείχνουν πως τίποτα δεν έχει να κερδίσει ο λαός μας από τους σχεδιασμούς τους. Η ειρήνη και η ελευθερία που οι λαοί μας ονειρεύονται δε έχει την όψη των θηριωδών πολεμικών τους πλοίων, δεν έχει την όψη των βομβαρδιστικών που ξεριζώνουν τους λαούς του κόσμου και τους σέρνουν σε φυλακές, πίσω από τείχη, συρματοπλέγματα και σκλαβοπάζαρα, δεν έχει την κούραση από 10 και παραπάνω ώρες εξουθενωτικής δουλειάς χωρίς ασφάλεια και δικαιώματα για να αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά τα κέρδη έρχονται να διασφαλίσουν και να υπερασπιστούν με τους στρατούς τους.

Ο αγώνας για την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τα σχέδιά τους, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου είναι ζήτημα ζωής!

Καλούμε το λαό της πόλης μας, της Αλεξανδρούπολης, να μην εφησυχάζει, αλλά να επαγρυπνεί στους ήχους των βομβαρδιστικών, στις σάλπιγγες των υποσχέσεων «ελευθερίας» των πραγματικών του εχθρών. Να δηλώσει προς τον πρέσβη και κάθε άλλου γερακιού του ΝΑΤΟ πως είστε ανεπιθύμητοι να πάτε από εκεί που ήρθατε”.