Συναντήσεις με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου ο Προϊστάμενος της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών Μελετών

Συναντήσεις με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου ο Προϊστάμενος της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών Μελετών

Με τους δημάρχους Ορεστιάδας Βασίλειο Μαυρίδη και Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Μάϊου 2021 ο Δημήτριος Εξίογλου, Προϊστάμενος της Περιφερειακής Μονάδας  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης  (ΠΜΑΜΘ) της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών Μελετών. 

Και στους δύο δημάρχους παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της ΠΜΑΜΘ από το 1976 μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και η προσφορά της στην τοπική κοινωνία με την άμεση αντιμετώπιση υδρογεωλογικών προβλημάτων, κατολισθήσεων και καταστροφικών φαινομένων.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με το δήμαρχο Ορεστιάδας έγινε εκτενής αναφορά στις έρευνες που έχει εκπονήσει  η ΕΑΓΜΕ για λιγνιτικά κοιτάσματα στην περιοχή  και για φυσικό ζεόλιθο υψηλής ποιότητας σε Πεντάλοφο και Πετρωτά. Επίσης, συζητήθηκαν οι υδρογεωλογικές μελέτες που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης του ποταμού Άρδα.

Στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων τονίσθηκε η καλή συνεργασία της ΕΑΓΜΕ με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΑΥΟ) στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται η παραχώρηση γεώτρησης από την ΕΑΓΜΕ για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης του δήμου και παράλληλα η συνεργασία των δύο φορέων για την απογραφή των γεωτρήσεων.

Το πρόβλημα ύδρευσης κυριάρχησε στο Διδυμότειχο

Σε ότι αφορά το δήμο Διδυμοτείχου, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα οξεία προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει. Επίσης, διερευνήθηκε το ενδεχόμενο  συνεργασίας με την εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης από την ΕΑΓΜΕ με στόχο την αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των νερών ύδρευσης του Δήμου.

Αρχικά παρουσιάστηκαν από τον κ. Εξίογλουοι δραστηριότητες της ΠΜΑΜΘ από το 1976 μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και η προσφορά της στην τοπική κοινωνία με την άμεση αντιμετώπιση υδρογεωλογικών προβλημάτων, κατολισθήσεων και καταστροφικών φαινομένων. Συζητήθηκαν επίσης οι δράσεις της ΕΑΓΜΕ και οι τομείς που μπορεί να συνεργαστεί με τον Δήμο Διδυμοτείχου.

Στην συνέχεια της συζήτησης ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου αναφέρθηκε στα οξεία προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος και επισήμανε ότι η συνεργασία πρέπει να έχει προτεραιότητα τη βελτίωση της παρούσας κατάστασης. Διερευνήθηκε επίσης το ενδεχόμενο  συνεργασίας με την εκπόνηση ολοκληρωμένης πρότασης από την ΕΑΓΜΕ με στόχο την αύξηση της ποσότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των νερών ύδρευσης του Δήμου.

Ο  δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ.Εξίογλου για την επίσκεψη την οποία χαρακτήρισε ως πρώτο βήμα μιας εποικοδομητικής συνεργασίας και επιβεβαίωσε ότι ο Δήμος Διδυμοτείχου θα βρίσκεται στην διάθεση του  ΕΑΓΜΕ για να συνδράμει με δεδομένα και πόρους καθ’ όλη την διάρκεια της εκπόνησης της πρότασης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*