ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι Αμερικανοί θέλουν να χρηματοδοτήσουν επέκταση και εκβάθυνση της λιμενολεκάνης νέου προβλήτα Αλεξανδρούπολης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οι Αμερικανοί θέλουν να χρηματοδοτήσουν επέκταση και εκβάθυνση της λιμενολεκάνης νέου προβλήτα Αλεξανδρούπολης

Την περαιτέρω εκβάθυνση αλλά και την επέκταση της λιμενολεκάνης του νέου προβλήτα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, θέλουν να χρηματοδοτήσουν οι Αμερικανοί.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, οι ΗΠΑ δια του πρέσβη τους στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ αλλά και των άλλων αξιωματούχων τους που επισκέπτονται συχνά-πυκνά την περιοχή μας, μετά την χρηματοδότηση ανέλκυσης της βυθοκόρου “‘Ολγα” το 2019, εξέφρασαν ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσουν ένα νέο project. Με στόχο φυσικά να έρχονται ακόμη μεγαλύτερα πλοία από τα δικά τους που ήδη τα τελευταία χρόνια “δένουν” στο λιμάνι για να ξεφορτώσουν ή να παραλάβουν στρατιωτικό υλικό των διαφόρων ασκήσεων τους στα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη, κυρίως τις ΝΑΤΟϊκές. Αυτό βέβαια σημαίνει πως το λιμάνι θα μπορεί να εξυπηρετήσει σε μια τέτοια περίπτωση και εμπορικά πλοία ή ακόμα και κρουαζερόπλοια, αν γίνει επέκταση και μεγαλύτερη εκβάθυνση.

Οι συγκεκριμένες προθέσεις φαίνεται ότι επαναλήφθηκαν και προχθές Παρασκευή, κατά την έκτη παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, παρέα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, για την προετοιμασία της άσκησης “DEFENDER EUROPE 2021”. Αντιλαμβάνεται φυσικά κανείς, ότι το ενδεχόμενο αυτό, σε συνδυασμό με την κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής ως το Ορμένιο, θα… εκτινάξουν ακόμα περισσότερο την σπουδαιότητα και την γεωστρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*