Ορεστιάδα: Έντονες διαμαρτυρίες στη Σαγήνη, για την απομάκρυνση του ιερέα τους απ’ τον Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό

Ορεστιάδα: Έντονες διαμαρτυρίες στη Σαγήνη, για την απομάκρυνση του ιερέα τους απ’ τον Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό

Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Σαγήνης, η απόφαση του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού, να απομακρύνει τον ιερέα πατήρ Αντώνιο Τσομπανίδη, από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Σαγήνης.

Μάλιστα έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την οποία διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος σήμερα το πρωί της Κυριακής 9 Μαίου στις 9 π.μ., στο προαύλιο του ναού. Στόχος και αίτημα του κόσμου είναι η άρση της απόφασης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού να μετακινήσει τον ιερέα σε άλλη ενορία, σε χωριό του Διδυμοτείχου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κάτω Σαγήνης καλεί τους πιστούς να παραβρεθούν στη συγκέντρωση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού με ανακοίνωση του η οποία αναφέρει τα εξής:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Προφήτη Ηλία» Κάτω Σαγήνης Ορεστιάδας διοργανώνει συγκέντρωση την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στις 9 το πρωί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία, σχετικά με την άδικη απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού να απομακρύνει τον πατέρα Αντώνιο Τσομπανίδη από την ενορία μας, μετακινώντας τον σε άλλο ναό σε χωριό του Διδυμοτείχου.

Ο παπα-Αντώνης μας λειτουργεί επί σειρά ετών στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία, απολαμβάνει την καθολική αποδοχή των ενοριτών του και έχει αναπτύξει σεβαστό έργο στον Ιερό Ναό, στο εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Κρατάει άσβεστη τη χριστιανική μας πίστη, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ιερέα και δυνατό πόλο έλξης πιστών κάθε ηλικίας, και κυρίως της νεολαίας του συνοικισμού μας.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απομάκρυνση του λαοφιλούς ιερέα μας, και να παρακαλέσουμε το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας να άρει την απόφασή του.

Καλούμε τους πιστούς να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που οργανώνουμε τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά του κορονοϊού, ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή συμπαράστασης στον π. Αντώνη και την αντίθεσή μας στην απόφαση.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου”

Αφήστε το σχόλιό σας