Kυνική ομολογία Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία να αναδειχθεί

Kυνική ομολογία Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία να αναδειχθεί

-Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα διασωθεί πολιτικά ποντάροντας στον πόνο και στην καταστροφή

Έντονες αντιδράσεις αλλά και οργισμένη ανακοίνωση απ’ τη Νέα Δημοκρατία προκάλεσαν όσα είπε η πρώην υπουργός της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σε διαδικτυακή εκδήλωση του κόμματος.

Η κ.Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την πανδημία ως ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί, ουσιαστικά ποντάροντας στον πόνο και την καταστροφή του κόσμου, ενώ επεσήμανε ότι η κανονικότητα ποτέ δεν αποτελεί ευκαιρία για την αριστερά. Οι άνθρωποι είναι… κατσαπλιάδες πραγματικοί και το απέδειξαν άλλωστε στα 4 χρόνια που κυβέρνησαν. Η δήλωση Αχτσιόγλου, που θεωρείται μάλιστα από τα νέα στελέχη, με διαφορετικό υποτίθεται… πολιτικό λόγο, νοοτροπία και συμπεριφορά, ήρθε μετά την ανεκδιήγητη δήλωση του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη, γιου του “¨εθνικού προμηθευτή” Σωκράτη Κόκκαλη, ότι δεν πρέπει να έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα λόγω των προβλημάτων με την πανδημία, που… σαμποτάρουν ουσιαστικά την προσπάθεια χιλιάδων επαγγελματιών και εργαζομένων του τουρισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Δ για την Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει:

“Η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αχτσιόγλου εξήγησε μιλώντας σε κομματική διαδικτυακή εκδήλωση, με απόλυτα κυνικό τρόπο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά και συντονισμένα υπονομεύει την εθνική προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. Όπως δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, η πανδημία είναι «πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη» για τον ΣΥΡΙΖΑ «ως πρώτο κόμμα της αριστεράς στην Ευρώπη», και πρέπει να δράσει ώστε «οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή….». Ενώ για να μην αφήσει καμία υπόνοια ότι μπορεί και να μην εννοούσε ακριβώς αυτό που καταλάβαμε, ξεκαθαρίζει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της ότι «είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή, στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά».

Αυτό που για όλο τον κόσμο είναι μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι μια πρωτόγνωρη ευκαιρία. Χθες ο κ. Κόκκαλης έλεγε ότι “δεν είναι σοβαρό να καλούμε τους τουρίστες να έλθουν στην Ελλάδα” σήμερα η κ. Αχτσιογλου θεωρεί την πανδημία ευκαιρία. Οι πολίτες αντιθέτως επιθυμούν την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα διασωθεί πολιτικά ποντάροντας στον πόνο και στην καταστροφή. Γι’ αυτό χαίρεται με κάθε αρνητική είδηση και λυπάται σε κάθε θετική”.