Ορεστιάδα: Φέρνουν και… μηχανάκια απ’ την Τουρκία μαζί με λαθρομετανάστες , για την διαφυγή τους

Ορεστιάδα: Φέρνουν και… μηχανάκια απ’ την Τουρκία μαζί με λαθρομετανάστες , για την διαφυγή τους

Μηχανάκια, ακόμα και μοτοσυκλέτες μεγαλύτερου κυβισμού, μεταφέρουν τον τελευταίο καιρό μαζί με τους λαθρομετανάστες από την Τουρκία, οι διακινητές τους με τις βάρκες στον ποταμό Έβρο.

Η είδηση που επίσημα ανακοίνωσε η αστυνομία, για την σύλληψη διακινητή ο οποίος μετέφερε με μοτοσυκλέτα λαθρομετανάστες και συνελήφθη, δεν προέκυψε ξαφνικά. Στην περιοχή του Τριγώνου Ορεστιάδας για παράδειγμα, όπως βλέπετε στην φωτογραφία του Evros-news.gr υπάρχουν αρκετά μηχανάκια πεταμένα στην ελληνική όχθη του ποταμού, είτε γιατί κατά την μεταφορά τους με την βάρκα προέκυψε κάποιος λάθος χειρισμός και έπεσε στο νερό, είτε γιατί διαπιστώθηκε μετά από αυτό ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συλλήψεις διακινητών μετά από καταδιώξεις – Κουβαλούσαν λαθρομετανάστες με αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και βάρκες

Σε αυτά πάντως κάποιες φορές επιβιβάζονται κάποιοι από τους λαθρομετανάστες για να προωθηθούν στο εσωτερικό της χώρας, μέχρι να βρουν τα αυτοκίνητα που περιμένουν είτε έχοντας μέσα οδηγούς διακινητές, είτε έχουν αφήσει πάνω τα κλειδιά για να τα χρησιμοποιήσουν.