Αλεξανδρούπολη: Απολύθηκε χθες ο γιος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως τρίτεκνος, απ’ τη μονάδα του Έβρου

Αλεξανδρούπολη: Απολύθηκε χθες ο γιος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως τρίτεκνος, απ’ τη μονάδα του Έβρου

Πολίτης είναι από χθες, αφού πήρε το απολυτήριο του από την Μονάδα Πυροβολικού του Έβρου όπου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ο Κωνσταντίνος, γιος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καβησού Φερών με την 2020 Ε’/ΕΣΣΟ και στη συνέχεια μετατέθηκε στην Μονάδα Πυροβολικού 38 A/K MMΠ που βρίσκεται στο στρατόπεδο Ιωάννου στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε έναν μήνα μετά, τον Οκτώβριο, τον Έβρο, δήλωσε μπροστά στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο πως ο γιος του θα υπηρετήσει όλη την θητεία του και θα απολυθεί από τον Έβρο, αν και θα μπορούσε φυσικά να πάρει μετάθεση, όπως και όλοι οι στρατιώτες εξάλλου. Κάτι που αντιμετωπίστηκε με πολύ θετικά σχόλια απ’ όλους. Μάλιστα μαζί με την σύζυγο του Μαρέβα τον είχαν επισκεφθεί στην Μονάδα του και φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απολύθηκε τώρα τον Μάιο, μετά δηλαδή από 8 μήνες στρατιωτικής θητείας και όχι 9 μήνες όπως ισχύει για όσους υπηρετούν σε παραμεθόριες μονάδες, επειδή είναι τρίτεκνος. Από την συγκεκριμένη Μονάδα Πυροβολικού μάλιστα απολύθηκαν μόνο ο ίδιος και ένας ακόμα, με τον οποίο και φωτογραφήθηκαν έξω από την πύλη του στρατοπέδου ως πολίτες πλέον και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανάρτησε μια φωτογραφία στα social media όπου κρατούν τα απολυτήρια και όχι οι υπόλοιποι της 2020 Ε’/ΕΣΣΟ όπως κακώς γράφτηκε.

Ο γιος του πρωθυπουργού αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Βοστώνη επέλεξε να κάνει την στρατιωτική του θητεία πριν ξεκινήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Για το Πάσχα, όπως και όσοι φαντάροι επίσης απολύθηκαν χθες, είχε πάρει άδεια απολύσεως και βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με την οικογένεια του και ήταν δίπλα στον πατέρα του Κυριάκο στην εκκλησία.

Από τον Έβρο, όπως λένε όσοι μιλούν μαζί του, έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή και τους ανθρώπους της. Άλλωστε όποτε μπορούσε, με δεδομένα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, επισκέπτονταν κάποια σημεία του. Σε μια από αυτές τις εξόδους, είχε φωτογραφηθεί και με Συνοριοφύλακες στο σημείο όπου έχουν το μπλόκο ελέγχου αυτοκινήτων για λαθρομετανάστες, κοντά στο χωριό Ταύρη.

Ένα σχόλιο

  1. Λέγοντας : “ως τρίτεκνος” , εννοείτε ότι έχει 3 παιδιά, ή ότι είναι τέκνο τρίτεκνου πατέρα?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*