Απόφαση ανακήρυξης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ως επίτιμου δημότη Αλεξανδρούπολης απ’ το δημοτικό συμβούλιο

Στην ανακήρυξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ως επίτιμου δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης, αποφάσισε να προχωρήσει το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατά την συνεδρίαση του με τηλεδιάσκεψη.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή στις 22 Απριλίου στον κ.Δένδια να παραστεί την 14η Μαίου στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και να ανακηρυχθεί σε επίτιμο δημότη της πόλης. Ο υπουργός Εξωτερικών με επιστολή του στις 5 Μαίου, αφού ευχαρίστησε θερμά για την πρόθεση του δήμου Αλεξανδρούπολης, απάντησε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή η πρόταση του δήμου Αλεξανδρούπολης. “Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να παραστώ στην πόλη και περιοχή στις 14 Μαίου που είναι σημαδιακή ημερομηνία για την πόλη. Όμως το βεβαρυμμένο πρόγραμμα μου και οι υποχρεώσεις μετάβασης στο εξωτερικό ως υπουργός Εξωτερικών που επιβάλλουν οι εξελίξεις, δεν μου επιτρέπουν να παραστώ. Όμως σας διαβεβαιώ ότι θα επισκεφθώ την Αλεξανδρούπολη με την πρώτη ευκαιρία, γιατί το θέλω πάρα πολύ”.

Ο κ.Ζαμπούκης αφού ανέφερε το σκεπτικό που προκάλεσε την πρόταση για ανακήρυξη του Νίκου Δένδια σε επίτιμο δημότη του δήμου Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα τις προσπάθειες που καταβάλλει για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη παρουσία του στην Άγκυρα και όσα είπε ενώπιον των Τούρκων. Η πρόταση τελικά υπερψηφίστηκε, εκτός από την προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Μάλιστα επικράτησε ένταση μεταξύ της εκπροσώπου της Νίκης Δραμανίδου και του πρώην Αντιδημάρχου της παράταξης Λαμπάκη, του Γιώργου Κουκουράβα, όταν η εκπρόσωπος της παράταξης του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεση της και έβαλε την γνωστή… κασέτα για τους “φονιάδες των λαών Αμερικάνους, τους ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ που δημιουργούν κίνδυνο για την  περιοχή της Αλεξανδρούπολης”. Μάλιστα αναρωτήθηκε τι έκανε για το καλό της Ελλάδας ο κ.Δένδιας, για να προκαλέσει νέα έκρηξη του κ.Κουκουράβα που της απάντησε ότι μια ζωή τα ίδια κάνει η παράταξη του ΚΚΕ και είναι ντροπή να συνδέει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών με τους Αμερικάνους και τα γνωστά που λένε πάντα αυτοί και οι “σύντροφοι” της χρόνια τώρα.