Ορεστιάδα: Μονάδα επεξεργασίας νερού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση απ’ το ΕΣΠΑ Περιφέρειας ΑΜΘ

Ορεστιάδα: Μονάδα επεξεργασίας νερού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση απ’ το ΕΣΠΑ Περιφέρειας ΑΜΘ

-Ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ανακοίνωσε από την Ορεστιάδα τον Σεπτέμβριο του 2019 την υπογραφή του συγκεκριμένου σημαντικού έργου, άσχετα αν ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης έπαθε τώρα… αμνησία

Ένα πολύ σημαντικό έργο, που αφορά την Προμήθεια μονάδας επεξεργασίας νερού 19 χωριών του δήμου Ορεστιάδας, συνολικού προϋπολογισμού 4.213.520 €, προχωράει χάρη στην χρηματοδότηση απ’ το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, στις 07/05/2021, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που αφορά στην Προμήθεια μονάδας επεξεργασίας νερού οικισμών Δήμου Ορεστιάδας προϋπολογισμού 4.213.520 €. Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση 14 μονάδων επεξεργασίας νερού, οι οποίες θα καλύπτουν τις ανάγκες 19 χωριών και οικισμών.
ΣΥΝΟΛΙΚΆ 19 ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ
1. Θούριο – Χειμώνιο (κοινά αντλιοστάσια)
2. Λεπτή
3. Νεοχώρι- Παταγή (κοινά αντλιοστάσια)
4. Στέρνα
5. Καβύλη
6. Ρίζια
7. Καστανιές
8. Βύσσα
9. Ελαία
10. Δίκαια –Πάλλη – Δίλοφος – Κριός (κοινά αντλιοστάσια)
11. Πτελέα
12. Ορμένιο
13. Πεντάλοφος
14. Πετρωτά
Το ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο
δημαρχείο Ορεστιάδας ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα όσον αφορά στην επεξεργασία νερού που έχει γίνει στη χώρα την τελευταία πενταετία. Κι αυτό επιτεύχθηκε από τον δήμο Ορεστιάδας χάρη στην τεράστια συμβολή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2019 υπέγραψε την απόφαση για χρηματοδότηση 20 έργων ύδρευσης Δήμων με 37.072.978 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, το ΕΣΠΑ δηλαδή. Μεταξύ των έργων αυτών ήταν το συγκεκριμένο: “Προμήθεια μονάδας επεξεργασίας νερού οικισμών Δήμου Ορεστιάδας – ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, 3.532.931 €+ΦΠΑ), καθώς και ένα μικρότερο: Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πύργου Δήμου Ορεστιάδας – ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, 635.000 +ΦΠΑ, που η σύμβαση του υπογράφηκε πριν από λίγο καιρό απ’ τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη.
Μάλιστα τα δύο έργα που είναι πολύ σημαντικά για τον δήμο Ορεστιάδας, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ.Μέτιος στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, όταν όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, με αφορμή την υπογραφή της απόφασης μετέβη στην Ορεστιάδα και είχε ενημερωτική συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Η συνάντηση έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστα Βενετίδη και του περιφερειακού συμβούλου Έβρου Βασίλη Δελησταμάτη.
 Χάρη λοιπόν στην καθοριστική συμβολή του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης μπορεί να δηλώνει με πολύ ικανοποίηση τώρα, ότι: “Στόχος της ΔΕΥΑΟ είναι πάντοτε η άριστη ποιότητα νερού, τόσο στον αστικό ιστό του Δήμου όσο και σε όλες τις κοινότητες, που επιτυγχάνεται και με το συγκεκριμένο έργο για τις επόμενες δεκαετίες”. Μόνο που δυστυχώς, χωρίς ίχνος ντροπής και λειτουργώντας με την γνωστή ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ του και με τεράστια ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ, τόσο στην υπογραφή του προηγούμενου έργου όσο και σε αυτού που είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερο και σπουδαιότερο, απέφυγε στις ανακοινώσεις να αναφέρει το παραμικρό τόσο για το γεγονός ότι χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και για την συμβολή του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου στην υλοποίηση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Έργα ύδρευσης 37 εκατ. ευρώ σε δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Ίσως δεν θέλει να στενοχωρήσει τον… κουμπάρο του, τον αποτυχημένο υποψήφιο Περιφερειάρχη Τάκη Τοψίδη, τον οποίο στήριξε λίγους μήνες πριν τον Σεπτέμβριο του 2019 στις περιφερειακές εκλογές, “πολεμώντας” επίσης ξεκάθαρα τον κ.Μέτιο. Ο τελευταίος όμως επειδή πάνω απ’ όλα τον ενδιαφέρουν οι πολίτες και η πραγματοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ζωή τους και στην περιοχή της Ορεστιάδας, όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με όλα αυτά, αλλά αντίθετα υπέγραψε μέσω ΕΣΠΑ τα έργα αυτά ύψους 5 εκατ. ευρώ για την ποιότητα ύδρευσης του δήμου.