Αλεξανδρούπολη: Αποκλείστηκαν 2 απ’ τις 9 υποψήφιους για το parking του λιμανιού – Ποιοι το διεκδικούν

Αλεξανδρούπολη: Αποκλείστηκαν 2 απ’ τις 9 υποψήφιους για το parking του λιμανιού – Ποιοι το διεκδικούν

-Ο σημερινός διαχειριστής Γιάννης Νενεδάκης και ο γνωστός επιχειρηματίας Δημοσθένης Βράκας, μεταξύ των 7 “μνηστήρων”

Επτά εταιρείες έμειναν τελικά να διεκδικήσουν για τα επόμενα 3 χρόνια την ενοικίαση του parking του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αφού οι δύο από τις 9 που κατέθεσαν υποψηφιότητα, αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ΣΗΜΕΡΑ θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές των 7 “μνηστήρων”, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τόσο ο σημερινός διαχειριστής του πάρκινγκ Γιάννης Νενεδάκης, όσο και ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας της Αλεξανδρούπολης Δημοσθένης Βράκας, αφού η εταιρεία του ΣΙΔΕΚΑΤ είναι μεταξύ αυτών που κατέθεσαν προσφορά με πληρεξούσιο δικηγόρο!!! Κάτι που σίγουρα προκαλεί εντύπωση, αφού πρόκειται για μια εταιρεία με τζίρους εκατομμυρίων και εκδήλωσε ενδιαφέρον για το πάρκινγκ. Επίσης, μια από τις εταιρείες δεν είναι από τον Έβρο αλλά έχει έδρα την Καβάλα και έτσι υπάρχει πιθανότητα η διαχείριση να περάσει στα χέρια εταιρείας εκτός νομού. Εκτός Έβρου είναι και η εταιρεία από την Δραπετσώνα Πειραιά, αλλά σε αυτήν μετέχει Εβρίτης που ήταν συνέταιρος στην εταιρεία που διαχειρίζεται τώρα το πάρκινγκ αλλά αποχώρησε.

Όσον αφορά τώρα τις δυο προτάσεις που κηρύχθηκαν ΑΚΥΡΕΣ από την Επιτροπή του Διαγωνισμού, αυτές είναι σύμφωνα με το Πρακτικό:

  • Η εταιρεία με αριθμό 9 του συμμετέχοντα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, γνωστού από την υπόθεση με το Αθλητικό Μπαλόνι που θα εγκαθιστούσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης και από μια σειρά λανθασμένων χειρισμών της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη αλλά και του ίδιου, η περίπτωση αυτή “¨ναυάγησε”. Μάλιστα στον διαγωνισμό ενοικίασης του parking του λιμανιού αποκλείστηκε, γιατί όπως παραδέχθηκε με Υπεύθυνη Δήλωση, έχει κηρυχθεί έκπτωτος από σύμβαση προμήθειας του δήμου Αλεξανδρούπολης για το Αθλητικό Μπαλόνι.
  • Η δεύτερη εταιρεία που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ με αριθμό φακέλου 6 είναι η πολύ γνωστή στην περιοχή μας DOUBLE M GAS Ο.Ε., που διαθέτει τόσο βενζινάδικα όσο και ιδιωτικό ΚΤΕΟ, γιατί δεν προσκομίστηκε το προβλεπόμενο από την παρ.2ε του Άρθρου 3 της διακήρυξης “Πιστοποιητικό της κατά περίπτωση αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής”. Επίσης, από το υποβληθέν πιστοποιητικό του Επιμελητηρίου Έβρου, δεν προκύπτει η ζητούμενη από τον διαγωνισμό ειδική δραστηριότητα, δηλαδή αυτή της εκμετάλλευσης σταθμών αυτοκινήτων.

Οι 7 εταιρείες που αύριο θα ανοίξουν οι

φάκελοι των οικονομικών προσφορών τους

Έτσι απέμειναν 7 εταιρείες που διεκδικούν το parking του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και αύριο η Επιτροπή Διαγωνισμού θα ανοίξει τους φακέλους με τις οικονομικές τους προσφορές, για να επιλέξει τον ανάδοχο που θα αναλάβει την διαχείριση για τα επόμενα 3 χρόνια. Αυτές είναι:

1. ΦΑΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
2. CITY PARK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. (εταιρεία από την περιοχή της Καβάλας)
3. ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
4. ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΛΟΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.
5. ΣΙΔΕΚΑΤ Α.Ε.
6. ΤΑ TECHNICAL SERVICE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. (είναι η εταιρεία με έδρα την Δραπετσώνα Αθήνας που εκπροσωπείται από τον κύριο ΤΣΑΟΥΣ ΑΜΕΤ, αλλά σε αυτήν φέρεται να μετέχει και ο Βασίλης Ελευθερίου, πρώην συνέταιρος του σημερινού διαχειριστή Γιάννη Νενεδάκη)
7. ΕΝΩΣΗ Τ. Ε.Ε. (του σημερινού διαχειριστή του πάρκινγκ Γιάννη Νενεδάκη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Προτάσεις από 9 “μνηστήρες” κατατέθηκαν σήμερα για το parking του λιμανιού

Όλα αυτά φυσικά θα πάνε… περίπατο, αν το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εναρμονιστεί με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, για παράταση μισθώσεων των ακινήτων του Δημοσίου για 3 χρόνια, λόγω της οικονομικής ζημιές που υπέστησαν οι εκμισθωτές τους από την πανδημία του κορονοϊού. Θέμα που παραμένει “ανοιχτό”.