Μέτιος: Ομιλητής στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο Ζάππειο, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Μέτιος: Ομιλητής στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στο Ζάππειο, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Ομιλητής στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που διεξάγεται μεταξύ 10-15 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ήταν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος χθες Τρίτη.

Η συγκεκριμένη πολύ σημαντική εκδήλωση παγκόσμιου ενδιαφέροντος, διεξάγεται με τη συμμετοχή ανθρώπων της πολιτικής, της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας, του Τύπου, της διανόησης, της κοινωνίας των πολιτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πάνελ στο οποίο συμμετείχε ο κ.Μέτιος, αφορούσε στις προοπτικές ανάπτυξης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Συντονιστής ήταν ο Γιάννης Κιρκινέζης, Διευθυντής Ανάπτυξης της Hill International, και συμμετείχαν επίσης ο Ντίνος Χαριτόπολος, Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών, ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ο Κωστής Σιφναίος, Αντιπρόεδρος και Project Director της Gastrade του Ομίλου Κοπελούζου.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ είχε την ευκαιρία να μιλήσει:
ια τα μεγάλα έργα ανάπτυξης, δημόσια και ιδιωτικά, που είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται στην περιοχή μας
-Για την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας στις υποδομές, στον πρωτογενή τομέα, στην επιχειρηματικότητα, στην ενέργεια και στον τουρισμό
αι για τις δυνατότητες που δίνει η σπουδαία γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας ως πέρασμα αλλά και ως προορισμός.

Συνάντηση με Σκυλακάκη, για την χρηματοδότηση

των έργων της Περιφέρειας απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης

Προχθές Δευτέρα ο Χρήστος Μέτιος είχε μια ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη στο γραφείο του στην Αθήνα, για σημαντικά έργα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.