Αλεξανδρούπολη: “Έχασε” το parking του λιμανιού ο Νενεδάκης – Ανοίχθηκαν οι προσφορές – Ποια εταιρεία το πήρε

Αλεξανδρούπολη: “Έχασε” το parking του λιμανιού ο Νενεδάκης – Ανοίχθηκαν οι προσφορές – Ποια εταιρεία το πήρε

Αλλάζει χέρια η διαχείριση στο parking του λιμανιού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr πριν λίγο που ανοίχθηκαν οι σφραγισμένοι φάκελοι με τις οικονομικές προσφορές των 7 συμμετεχόντων, ο μέχρι πρότινος διαχειριστής Γιάννης Νενεδάκης έκανε την 4η καλύτερη προσφορά, οπότε δεν θα συνεχίσει.

Την καλύτερη οικονομική προσφορά και συγκεκριμένα με μηνιαίο τίμημα 16.566 ευρώ, υπέβαλλε η εταιρεία ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. η οποία θα αναδειχθεί και ανάδοχος του έργου, από την Επιτροπή Διαγωνισμού του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενώ ο σημερινός διαχειριστής ΕΝΩΣΗ Τ. Ε.Ε. του γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Νενεδάκη, είναι πολύ κάτω και συγκεκριμένα στις 10.696 ευρώ μηνιαίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλεξανδρούπολη: Αποκλείστηκαν 2 απ’ τις 9 υποψήφιους για το parking του λιμανιού – Ποιοι το διεκδικούν

Οι οικονομικές προσφορές των συμμετεχόντων ήταν:

1. ΦΑΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.14.771 ευρώ το μήνα
2. CITY PARK ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. 8.800 ευρώ

3. ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. 16.566 ευρώ
4. ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΛΟΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. 12.779 ευρώ
5. ΣΙΔΕΚΑΤ Α.Ε.  9.110 ευρώ
6. ΤΑ TECHNICAL SERVICE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. 8.351 ευρώ
7. ΕΝΩΣΗ Τ. Ε.Ε. (Νενεδάκης) 10.696 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία CITY PARK που ήρθε από την Καβάλα για να πάρει την διαχείριση στο parking του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, υπέβαλλε ένσταση εναντίον όλων των υπολοίπων.

Είναι δυνατόν ο ΟΛΑ να μην ζητάει

Πόθεν Έσχες των συμμετεχόντων;

Υπάρχει πάντως στην όλη διαδικασία που υλοποίησε ο ΟΛΑ με την Επιτροπή Διαγωνισμού, μια πολύ σημαντική κατά την γνώμη μας παράλειψη. Είναι δυνατόν να μην ζητάει Πόθεν Έσχες των συμμετεχόντων προσώπων στον διαγωνισμό; Όταν για παράδειγμα απαιτείται, πέρα από την Εγγυητική συμμετοχής (είναι 4.500 ευρώ) ο ανάδοχος να προσκομίσει Εγγυητική Καλής Εκτέλεσης για 6 μισθώματα και άλλα 3 Προκαταβολή. Συνολικά θα πρέπει η ανάδοχος εταιρεία ΟΡΦΕΑΣ που αναδείχθηκε πρώτη με προσφορά 16.566 ευρώ να δεσμεύσει άμεσα ποσό που ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ, ενώ με δεδομένο ότι το μικρότερο τίμημα που προβλέπεται είναι 6.000 ευρώ, κάθε συμμετέχων θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 60.000 ευρώ για ξεκίνημα.

Άντε, τέτοια ποσά για εταιρείες όπως ο ΣΙΔΕΚΑΤ του κορυφαίου επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης Δημοσθένη Βράκα που επίσης πήρε μέρος, είναι πολύ μικρά. Οι υπόλοιποι όμως συμμετέχοντες, δεν θα έπρεπε να αποδείξουν με ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ότι διαθέτουν αυτά τα χρήματα; Πως διασφαλίζει ο ΟΛΑ κάτι τέτοιο; Η πλειοδότης του διαγωνισμού ΟΡΦΕΑΣ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με 16.566 ευρώ το μήνα, διαθέτει τα 150.000 περίπου ευρώ; Ακόμα και ο σημερινός διαχειριστής στο parking του λιμανιού Γιάννης Νενεδάκης έχει τα χρήματα που απαιτούνται βάση της προσφοράς του; Επίσης, αυτός ο ΤΣΑΟΥΣ ΑΜΕΤ, που όπως μάθαμε κατάγεται από χωριό του ορεινού όγκου Σουφλίου και εκπροσωπεί εταιρεία με έδρα την Δραπετσώνα Πειραιά, εξετάστηκε αν έχει Πόθεσν Έσχες που δικαιολογεί την συμμετοχή του; Το ίδιο και για την εταιρεία από την Καβάλα αλλά και τις υπόλοιπες κυρίως Μονοπρόσωπες ΙΚΕ που συμμετέχουν.

Μήπως θα πρέπει να προστεθεί τώρα ο όρος για το Πόθεν Έσχες και όσες δεν το διαθέτουν για τα ποσά που απαιτούνται να αποκλειστούν; Γιατί διαφορετικά η όλη διαδικασία είναι φυσικό να δημιουργεί προβληματισμό.