Συζήτηση για τις Σκοπιανές επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ στο Μαξίμου

Συζήτηση για τις Σκοπιανές επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ στο Μαξίμου

Αναφορά και συζήτηση για την Αλεξανδρούπολη είχαν πριν λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, με την ευκαιρία της συμμετοχής του δεύτερου στο Forum των Δελφών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ζάεφ προχώρησαν στην αποτίμηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υφίστανται για συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας. Μάλιστα ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Αλεξανδρούπολη και την συμφωνία που έχει κάνει η χώρα του με τον όμιλο Κοπελούζου, για συμμετοχή τόσο στον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, όσο και στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Ζάεφ ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Όπως γνωρίζετε πιθανότατα θα υπογραφεί Μνημόνιο με τον Όμιλο Κοπελούζου. Η χώρα μας θα επενδύσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε ενεργειακά project στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι τεράστια ευκαιρία και μεγάλη τιμή. Ξέρω πως και εσείς ενθαρρύνετε την ευρύτερη συμμετοχή στο περιφερειακό αυτό έργο καθώς έχει οφέλη για όλους. Θα μας αναλογεί το 10% του τερματικού σταθμού αερίου και το 25% της μονάδας παραγωγής. Αυτό το 25% αντιστοιχεί στο 1/4 της συνολικής μας παραγωγής ενέργειας, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*