Έβρος: Πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων αντί 600 που είχαν ανακοινωθεί – Απάντηση Οικονόμου σε Βελόπουλο

Έβρος: Πρόσληψη 250 νέων Συνοριοφυλάκων αντί 600 που είχαν ανακοινωθεί – Απάντηση Οικονόμου σε Βελόπουλο

Μόνο 250 από τους 600 Συνοριακούς Φύλακες που είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα προσληφθούν στο νομό Έβρου. Κι αυτό όταν βρεθεί η χρηματοδότηση που αναζητείται.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του Evros-news.gr στις 10 Μαρτίου, όταν και ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ότι γίνεται προσπάθεια από την Κυβέρνηση να προσληφθεί ο συγκεκιρμένος αριθμός, μετά τις έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση της αρχικής απόφασης για τοποθέτηση των 600 από τους 800 Συνοριοφύλακες στο νομό μας. Αυτοί τελικά πηγαίνουν για φύλαξη αεροδρομίων και στους νομούς Ροδόπης, Καβάλας και Σερρών.

Την απάντηση για πρόθεση πρόσληψης 250 Συνοριοφυλάκων, έδωσε ο κ.Οικονόμου σε απάντηση Ερώτησης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση” Κυριάκος Βελόπουλος και αφορούσε ακριβώς αυτό το σοβαρό ζήτημα: Το θέμα ήταν: «Εξαίρεση του Έβρου από την τοποθέτηση νέων Συνοριοφυλάκων».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του:             Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:          Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:         «Εξαίρεση του Έβρου από την τοποθέτηση νέων Συνοριοφυλάκων»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του Έβρου και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, εξαγγέλθηκε, πρόσφατα, από το υφ’ υμάς Υπουργείο ότι από τους νέους Συνοριοφύλακες, πεντακόσιοι (500) θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια και από εκατό (100) σε Ροδόπη, Καβάλα και Σέρρες. Εντούτοις, στις εξαγγελίες οι οποίες ανακοινώθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από την ηγεσία του Υπουργείου σας, στις 21/10/2020, εξακόσιοι (600) εκ των ανωτέρω προβλέπονταν να τοποθετηθούν στον Έβρο και οι υπόλοιποι σε Ροδόπη και Καβάλα. Συνεπώς, εκ του γεγονότος τούτου και της δυσάρεστης τροπής, που λαμβάνει η ανάγκη μεγαλύτερης ενίσχυσης της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων με πρόσληψη προσωπικού, καθίσταται πρακτικά «νεκρό» γράμμα η Εθνική Ασφάλεια στον Έβρο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε στην επικείμενη πρόσληψη των προαναφερόμενων οκτακοσίων (800) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου να εντάξετε και τον Έβρο στις περιοχές υπηρέτησης αυτών και να τοποθετήσετε στην εν λόγω περιοχή τον μέγιστο δυνατό αριθμό Συνοριοφυλάκων, αφού ο Έβρος δέχεται την ισχυρότερη πίεση εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Στον κ.Βελόπουλο δεν απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αλλά ο υφυπουργός του Λευτέρης Οικονόμου που τόνισε:

ΘΕΜΑ : Απάντηση στην Ερώτηση του Βουλευτή κ. Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ό,τι μας αφορά και πλέον των διαλαμβανόμενων στο υπ’ αριθ. 7017/4/25053-γ’ από 16-04-2021 Έγγραφό μας, επί της με αριθμό 4974/ 10-03-2021 Ερώτησης του ιδίου, από κοινού, Βουλευτή, σας γνωρίζουμε ότι, προς το σκοπό της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της χώρας μας και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, κατόπιν αξιολόγησης των νέων δεδομένων που προέκυψαν στην περιοχή του Έβρου, αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, με την πρόσληψη διακοσίων πενήντα (250) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν. 2622/ 1998 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 138), ως τροποποιήθηκε και ισχύει, με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθορίζεται κάθε φορά ο αριθμός των προσλαμβανομένων Συνοριακών Φυλάκων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή νησί.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*