ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνοιξε για όλους από σήμερα το Τελωνείο Ορμενίου, μετά το αίτημα της Περιφέρειας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνοιξε για όλους από σήμερα το Τελωνείο Ορμενίου, μετά το αίτημα της Περιφέρειας

Άνοιξε από σήμερα για όλους το Τελωνείο Ορμενίου και θα μπορούν πλέον να εισέρχονται από την Βουλγαρία προς την Ελλάδα αλλά και να πηγαίνουν από τον Έβρο προς την γειτονική χώρα όσοι θέλουν, τηρώντας φυσικά τα μέτρα που ισχύουν στις δυο χώρες για την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τα αρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Πολιτικής Προστασίας, έκαναν αποδεκτό το αίτημα που είχε υποβάλλει εδώ και αρκετό καιρό η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θανάση Τσώνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη. Να ανοίξει δηλαδή και το Τελωνείο Ορμενίου μαζί με αυτό της Νυμφαίας Ροδόπης, για είσοδο και έξοδο όλων και όχι μόνο φορτηγών, επιχειρηματιών και επαγγελματιών. Μάλιστα ο κ.Μέτιος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα για συμμετοχή στο Οικονομικό Forum των Δελφών, ξαναέθεσε το ζήτημα επιτακτικά στους συναρμόδιους υπουργούς.

Έτσι αποφασίστηκε να ανοίξει κανονικά και ήδη από σήμερα το πρωί της Παρασκευής 14 Μαίου, συνεργείο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Τελωνείο Ορμενίου για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Λίγο μετά το μεσημέρι έφτασε και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πλήρη λειτουργία του Τελωνείου Ορμενίου. Μάλιστα η πρόθεση αυτή είχε γίνει γνωστή τις τελευταίες ημέρες, γι’ αυτό και ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης που το πληροφορήθηκε, προσπάθησε να το… οικειοποιηθεί επικοινωνιακά, όπως μονίμως κάνει, καταθέτοντας Ερώτηση στην Βουλή, που φυσικά δεν πρόκειται να συζητηθεί, αφού η απόφαση ήταν ειλημμένη από την Κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι του Τελωνείου Ορμενίου πάντως επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ρυθμιστούν κάποια σημαντικά ζητήματα που αφορούν το σύστημα εισόδου PLF στο οποίο δεν υπάρχει ακόμα το Ορμένιο ώστε να κάνουν δήλωση όσοι έρχονται από την Βουλγαρία και φυσικά να υπάρξει το προσωπικό που θα μπορεί να λειτουργήσει όλο το 24ωρο και όχι μόνο συγκεκριμένες ώρες από τις 7 έως τις 4 το απόγευμα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*