Στον Έβρο από χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου – Συναντήσεις με Περιφεριάρχη ΑΜΘ, Μητροπολίτη κ.Άνθιμο

Στον Έβρο από χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου – Συναντήσεις με Περιφεριάρχη ΑΜΘ, Μητροπολίτη κ.Άνθιμο

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, που κορυφώνονται σήμερα Παρασκευή 14 Μαίου.

Η κ.Σακελλαροπούλου έφτασε χθες το απόγευμα στον Έβρο και στις 6 επισκέφθηκε το Επισκοπείο, όπου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμο, χωρίς να ανακοινωθεί οτιδήποτε για τα θέματα που συζήτησαν με τον Σεβασμιότατο.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Νομαρχείο και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς. Στην αρχή της συνάντησης συζήτησαν σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της  Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας πως αυτό θα δημιουργήσει ευκαιρίες και για την ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Μέτιος: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγαπάει

την περιοχή μας και έχουμε την στήριξη της
“Είχαμε μια αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για την περιοχή μας, την περιφέρεια, αλλά και για τον Έβρο ειδικότερα, για όλα τα θέματα που μας απασχολούν. Ενημερώσαμε την Πρόεδρο, το ενδιαφέρον της για την περιοχή μας είναι ήδη μεγάλο, γνωρίζει τα περισσότερα, για να μην πω και όλα τα θέματα, και θέλω να σας πω ότι είναι φίλος της περιοχής μας. Αγαπάει την περιοχή μας και έχουμε τη στήριξη της”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Μέτιος μετά το τέλος της συνάντησης.

Σήμερα το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολητικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Δόμνας Βισβίζης και 11.50 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κ.Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης προκειμένου να ενημερωθεί για τις πολλές και σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν εκεί, ενώ θα ξεναγηθεί και στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Το βράδυ θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν της στο ξενοδοχείο Astir Egnatia όπου έχει καταλύσει

Το Σάββατο θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, όπου θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους και  εκπροσώπους φορέων. Το βράδυ του Σαββάτου επέλεξε να διανυκτερεύσει στο Σουφλί και θα αναχωρήσει για την Αθήνα το μεσημέρι της Κυριακής.