Η επίσκεψη της Προέδρου Δημοκρατίας σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο (φωτορεπορτάζ)

Η επίσκεψη της Προέδρου Δημοκρατίας σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο (φωτορεπορτάζ)

Από την Ορεστιάδα ξεκίνησε σήμερα την τρίτη ημέρα της επίσκεψης της στο νομό Έβρου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και συνέχισε στο Διδυμότειχο και το Σουφλί, όπου απόψε θα διανυκτερεύσει.

Στην Ορεστιάδα η κ.Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλειο Μαυρίδη και από το δημαρχείο περπάτησε στην κεντρική πλατεία, ανταλλάσοντας χαιρετισμό με πολίτες, μέχρι το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Εκεί ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις δράσεις και την ιστορία του συγκεκριμένου μουσείου, που αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Πριν αναχωρήσει έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: “Η διατήρηση της μνήμης είναι ανάγκη για να προχωρήσουμε στο μέλλον. Η παράδοση, η ιστορία της Νέας Ορεστιάδας με τη βαριά ιστορία και το πονεμένο παρελθόν της διατηρείται με εντυπωσιακό τρόπο χάρις στην προσπάθεια του κ. Πασχάλη Μαυρίδη και των συνεργατών του, με εθελοντική κυρίως προσφορά. Εξαιρετικό το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας, πολύτιμο για τη συλλογική μνήμη και ιδίως για τις νεότερες γενιές. Καλή συνέχεια”.

Στη διαδρομή προς το στρατιωτικό Φυλάκιο και τον Φράχτη στην περιοχή της Νέας Βύσσας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Μονή Αγίας Παρασκευής. Εκεί την υποδέχθηκαν ο Ηγούμενος και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Νέας Βύσσας, στην άκρη του δρόμου.

Της πρόσφεραν λουλούδια και τοπικά προϊόντα, καθώς και αναμνηστική πλακέτα, η οποία έγραφε: Στην Πρώτη γυναίκα και Θρακιώτισσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο στην περιοχή της Νέας Βύσσας και όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας και τον αναβαθμισμένο φράχτη της περιοχής, που πέρυσι τον Μάρτιο αποτέλεσε ισχυρό αποτρεπτικό εμπόδιο στην προσπάθεια παράνομης εισόδου χιλιάδων λαθρομεταναστών.  Στο Φυλάκιο συζήτησε με τους στρατιωτικούς που υπηρετούν εκεί και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σακελλαροπούλου: “Στον φράχτη του Έβρου, στο πλευρό όσων έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας”

Η επίσκεψη στο Διδυμότειχο και το γεύμα του δημάρχου

Στο Διδυμότειχο που ήταν ο επόμενος σταθμός της σημερινής επίσκεψης της κ.Σακελλαροπούλου, την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, με τον οποίο συναντήθηκε στο δημαρχείο και συζήτησαν θέματα της πόλης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό, ο οποίος στη σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου,  εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση για την όλως τιμητική αυτή επίσκεψη.

Ο Σεβασμιότατος Δαμασκηνός σημείωσε ότι η τοπική Εκκλησία με φρόνημα θυσιαστικό διακονεί στις εσχατιές της Πατρίδας τον ευσεβή λαό και τις αξίες και τα ιδανικά της Ελλάδας και ενεχείρισε στην κα Πρόεδρο την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, το παράσημο του «ενδόξου αυτοκράτορος Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του ελεήμονος».

Της επίσκεψης στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου, προηγήθηκε σύντομη επίσκεψη και ξενάγηση στον παρακείμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, ανεγερθέντα  το 1834, επί των ερειπίων προϋπαρχούσης βυζαντινής Μονής της παλαιολογείου εποχής.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας Τοπαλούδη, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τους γονείς της άγρια δολοφονημένης στη Ρόδο φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, κάτι που είχε προαναγγείλει το Evros-news.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διδυμότειχο: Με τους χαροκαμένους γονείς της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στη συνέχεια η κ.Σακελλαροπούλου παρακάθισε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, παρουσία του Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνού, του Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Υποστρατήγου Αλεξιάδη, του Σοφολογιότατου Μουφτή Διδυμοτείχου, των Αντιδημάρχων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, πριν αναχωρήσει για το Σουφλί, τελευταίο σταθμό της επίσκεψης της στον ακριτικό μας νομό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*