Στην Ορεστιάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου – Οι συναντήσεις της (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ορεστιάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου – Οι συναντήσεις της (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ορεστιάδα βρίσκεται αυτή την ώρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχίζοντας την τετραήμερη επίσκεψη της στο νομό Έβρου.

Η κ.Σακελλαροπούλου έφτασε αρχικά στο δημαρχείο της πόλης, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης με τους συνεργάτες του στην δημοτική αρχή. Μετά από ενημέρωση-συζήτηση μαζί της για τα θέματα και τα προβλήματα του δήμου, η Πρόεδρος της  Δημοκρατίας με τα πόδια και μαζί με τον κ.Μαυρίδη περπάτησαν ως το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας, όπου ξεναγήθηκε για αρκετή ώρα και ενημερώθηκε για τα εκθέματα.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Θεοχαρίδη για το Evros-news.gr από την Ορεστιάδα. 

Επίσκεψη στη Νέα Βύσσα

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη συνέχεια και πριν μεταβεί στο Διδυμότειχο για να συνεχίσει το πρόγραμμα της, η κ.Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί τη Νέα Βύσσα, για να συναντηθεί με τους Συλλόγους Γυναικών. Άλλωστε είχε υποσχεθεί από πέρυσι το Πάσχα που ήρθε και πάλι στην περιοχή και συγκεκριμένα στις Καστανιές, πως όταν ξαναέρθει θα βρεθεί στη Νέα Βύσσα για να συγχαρεί τις γυναίκες για την στάση τους στην περσινή λαθρομεταναστευτική κρίση, όταν και βρίσκονταν συνέχεια κοντά σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς φροντίζοντας για το φαγητό τους.

Συνάντηση με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Σε λίγη ώρα η κ.Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στο Διδυμότειχο, όπου θα συναντηθεί στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και στη συνέχεια με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό.

Διαβάστε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει σήμερα τους χαροκαμένους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Πριν αναχωρήσει για το Σουφλί θα συναντήσει τους χαροκαμένους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ;oπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr. Προφανώς για να τους συλλυπηθεί και να τους συμπαρασταθεί στο ατέλειωτο δράμα που περνούν εδώ και τρία χρόνια που χάθηκε το παιδί τους.

Η επίσκεψη και η διανυκτέρευση στο Σουφλί

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σουφλί, όπου θα έχει συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο. Στη συνέχεια θα μεταβούν στην Δαδιά για επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης με τα σπάνια αρπακτικά πουλιά, ενώ στο Σουφλί θα επισκεφθεί τα Μουσεία Μετάξης της Τράπεζας Πειραιώς και της Μεταξουργείας Τσιακίρη. Να θυμίσουμε ότι από εκεί η προεδρία της Δημοκρατίας προμηθεύτηκε μεταξωτά φουλάρια και γραβάτες για την επέτρειο 100 χρόνων από την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Το απόγευμα ο δήμαρχος κ.Καλακίκος θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της, ενώ η κ.Σακελλαροπούλου αποφάσισε να διανυκτερεύσει στο Σουφλί και συγκεκριμένα στον  παραδοσιακό ξενώνα “Το Κουκούλι”, στέλνοντας έτσι συμβολικό μήνυμα στήριξης της “πόλης του μεταξιού”.