Νυμφαία: Πόσο ακόμα θα αυτοεξεφτελιστούν οι πολιτικοί δεινόσαυροι (Στυλιανίδης) και τα πολιτικά απολιθώματα (Κοντός);

Νυμφαία: Πόσο ακόμα θα αυτοεξεφτελιστούν οι πολιτικοί δεινόσαυροι (Στυλιανίδης) και τα πολιτικά απολιθώματα (Κοντός);

Θέλουν οι πολιτικοί δεινόσαυροι, δηλαδή ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και τα πολιτικά απολιθώματα, δηλαδή ο Αλέκος Κοντός να… κρυφτούν, αλλά η… χαρά για το ξαφνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον Συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας Ροδόπης, δεν τους αφήνει.

Αλήθεια, πόσο ακόμα θα αυτοεξεφτελιστούν οι δυο συγκεκριμένοι υπουργοί επί προηγούμενων Κυβερνήσεων της Ν.Δ, που δεν… κρατήθηκαν και βγήκαν να κατηγορήσουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το χθεσινό ΦΕΚ 10 υπουργών, που ανέστειλε την λειτουργία της Νυμφαίας; Είναι γνωστό το μίσος (κυριολεκτικά) του κ.Στυλιανίδη για τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, τον οποίο “πολέμησε” λυσσαλέα στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, στηρίζοντας ξεκάθαρα τον “αντάρτη” Τάκη Τοψίδη, αλλά την… πάτησε. Είναι επίσης γνωστό σε πολλούς, ότι επειδή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου απέτυχε, καιρό τώρα προσπαθεί να… ανασύρει από την ανυπαρξία το… πολιτικό απολίθωμα Αλέκος Κοντός, μήπως και τον “σπρώξει” για υποψήφιο το 2023.

Μόνο που με αφορμή την απόφαση 9 κορυφαίων υπουργών που υπογράφουν το χθεσινό ΦΕΚ (14/5/2021) με το οποίο ανοίγει για τους επισκέπτες από τα Βαλκάνια ο Μεθοριακός Σταθμός του Ορμενίου αλλά αναστέλλεται η λειτουργία της Νυμφαίας λόγω κάποιων λειτουργικών προβλημάτων, σε συνεργασία με τα “φερέφωνα” τους σε κάποια τοπικά ΜΜΕ, ειδικά ο Στυλιανίδης… ξεσάλωσε. Πήγε νυχτιάτικα και φωτογραφήθηκε μπροστά στο ISOBOX που Περιφέρεια και Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν εγκαταστήσει για ελέγχους παρεμπορίου και που με μέριμνα της Π.Ε. Ροδόπης έχει ασφαλτοστρωθεί και αναφέρθηκε σε “τοπική αναποτελεσματικότητα και η κεντρική αδιαφορία κάποιων”. Μόνο που το χθεσινό ΦΕΚ δεν το υπογράφει η Περιφέρεια ΑΜΘ, αλλά επαναλαμβάνουμε 9 κορυφαίοι υπουργοί. Συγκεκριμένα οι υπουργοί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ορεστιάδα: Ουρές στον Συνοριακό σταθμό Ορμενίου που ξαναλειτουργεί για είσοδο επισκεπτών από Βουλγαρία

-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (Σταϊκούρας)

-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (Άδωνις Γεωργιάδης)

-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (Μιχάλης Χρυσοχοίδης)

-ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (Κωστής Χατζηδάκης)

-ΥΓΕΙΑΣ (Βασίλης Κικίλιας)

– ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (Μάκης Βορίδης)

– ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (Κώστας Καραμανλής)

– ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Γιάννης Πλακιωτάκης)
– ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Γιώργος Γεραπετρίτης)

Σχεδόν η μισή Κυβέρνηση δηλαδή και το κωμικοτραγικό είναι ότι την ίδια στιγμή ο κ.Στυλιανίδης ευχαριστεί: “Τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και ιδιαίτερα τον διευθυντή του Γ. Δημητριάδη καθώς και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου για τη στήριξη”. Οι 9 υπουργοί που υπέγραψαν την απόφαση, άλλης Κυβέρνησης είναι; Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άλλου Πρωθυπουργού και όχι του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι; Ευχαριστεί ο πολιτικός δεινόσαυρος βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου για την στήριξη, όταν ο προϊστάμενος του υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης υπέγραψε το προσωρινό κλείσιμο της Νυμφαίας; Πόσα θέλει να μας… τρελάνει;

Μάλιστα κοτσάρισε και φωτογραφίες επί Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή με τα εγκαίνια του δρόμου της Νυμφαίας και… αυτοαποθεώνεται ο κ.Στυλιανίδης, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και ως υπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά, δεν φρόντισε να δημιουργήσει στο σημείο κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές; Αντί να απολογείται, βγήκε την ευκαιρία να παραστήσει τον τιμητή και να ξαναβγάλει το κόμπλεξ του για τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο; Αλήθεια, η Νυμφαία από τις 19 Απριλίου δεν λειτουργούσε κανονικά και έμπαιναν από εκεί οι τουρίστες από Βουλγαρία και Ρουμανία; Τότε δεν υπήρχε η έλλειψη υποδομών και τα προβλήματα; Τα ανέδειξε και έκανε το παραμικρό πιέζοντας τους υπουργούς που είναι αρμόδιοι να τα λύσουν; Τώρα ξαφνικά βρήκε ευκαιρία να χύσει την χολή του όχι εναντίον των υπευθύνων που είναι η Κυβέρνηση, αλλά κατά της περιφερειακής αρχής που γνωρίζει ότι δεν ευθύνεται;

Καταλαβαίνουμε ότι στενοχωρήθηκε γιατί πέτυχε φέτος να ξεκινήσει από τόσο νωρίς έστω και πιλοτικά η Περιφέρεια ΑΜΘ και γι’ αυτό τόσες ημέρες δεν έβγαλε… άχνα. Δεν γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ότι όπως πολύ εύστοχα γράφει το Inokomotini.news:

Η πρακτική αδυναμία – λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής – ύπαρξης επαρκών υποδομών για τον αποτελεσματικό έλεγχο της γνησιότητας των βεβαιώσεων εμβολιασμού και των αρνητικών τεστ, αλλά και για τη διενέργεια rapid tests, στους χιλιάδες ταξιδιώτες που εισέρχονται από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας, είναι η βασική αιτία που οδήγησε τον ΕΟΔΥ στην απόφαση περί απαγόρευσης διέλευσης από το σημείο Ι.Χ. επιβατηγών οχημάτων;

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διερευνώντας τη δυνατότητα αντιμετώπισης του εν λόγω, μείζονος για τη δημόσια υγεία ζητήματος, με τη χρησιμοποίηση του χώρου – σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τον συνοριακό σταθμό – όπου Περιφέρεια και Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν εγκαταστήσει ISOBOX για ελέγχους παρεμπορίου και που με μέριμνα της Π.Ε. Ροδόπης έχει ασφαλτοστρωθεί. Πρόκειται για το σημείο στο οποίο χθες φωτογραφήθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης όλο… καμάρι.

Μέχρι και το πολιτικό απολίθωμα Κοντός

βγήκε στην… επιφάνεια για να κατηγορήσει

Πόσο συντονισμένη είναι όμως η προσπάθεια, φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα και το πολιτικό απολίθωμα, ο πρώην υπουργός Αλέκος Κοντός, τον οποίο ο Στυλιανίδης προσπαθεί μάταια να “σπρώξει” για υποψήφιο Περιφερειάρχη, βγήκε από την… ανυπαρξία του για να “κράξει” την Περιφερειακή αρχή. Ο “εξαφανισμένος” λοιπόν έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook και έσπευσε να κάνει Κοινοποίηση ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ότι: “Αν περιμέναμε από την Περιφέρεια, καήκαμε. Βρε που μπλέξαμε…”.

Ένας από τους πολιτικούς που έμπλεξαν τη Ν.Δ με την γνωστή υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βιστωνίδας, που τόσο “τραυμάτισε” την δεξιά παράταξη, παριστάνει και τον τιμητή και Α’ΘΩΩΝΕΙ” τους 9 υπουργούς που πήραν την απόφαση για τη Νυμφαία υπογράφοντας το ΦΕΚ.

Ακόμα δεν καταλαβαίνουν Στυλιανίδης, Κοντός και οι υπόλοιποι, ότι αποτελούν το χθες και η… Μαυρογιαλούρικη νοοτροπία και λειτουργία τους προκαλεί απέχθεια, αποστροφή και… εμετό στον πολύ κόσμο;

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΕΚ ΤΩΝ 9 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΝΥΜΦΑΙΑ-ΟΡΜΕΝΙΟ

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ