Έβρος: Με λεωφορείο πήγε να φύγει απ’ τους Κήπους ο Γεωργιανός ληστής – Πως συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε

Έβρος: Με λεωφορείο πήγε να φύγει απ’ τους Κήπους ο Γεωργιανός ληστής – Πως συνελήφθη και ταυτοποιήθηκε

-Ταξίδευε για Τιφλίδα και δεν κατέβηκε μαζί με τους άλλους επιβάτες για τον έλεγχο διαβατηρίων

-Είχε συλληφθεί το 2016 στον Έβρο ως ύποπτος και από εκείνα τα στοιχεία ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε ληστεία στο Πικέρμι στις 7 Μαρτίου

Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών που υπηρετούν στο σημείο των Κήπων του Έβρου και η σχολαστικότητα και μεθοδική εξέταση των συναδέρφων τους στην Αλεξανδρούπολη, οδήγησαν στην σύλληψη Γεωργιανού ληστή, του οποίου εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάμιξης στην εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν την Τρίτη στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, όλα έγιναν την Παρασκευή 14 Μαίου, όταν ο Γεωργιανός ληστής ταξίδευε από την Αθήνα για την Τιφλίδα με τουριστικό λεωφορείο, μαζί με άλλους συμπατριώτες του. Όταν λοιπόν έφτασαν στο σημείο ελέγχου των Κήπων για την έξοδο από την Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες κατέβηκαν για έλεγχο διαβατηρίων, αυτός παρέμεινε μέσα στο λεωφορείο. Ήταν η πρώτη κίνηση που έβαλε σε υποψίες τους αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν εκεί. Επειδή είχε προηγηθεί την Τρίτη το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος της νεαρής μητέρας και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όσους έφευγαν από την χώρα, ίσως επειδή είχε σταλεί και σχετικό σήμα, τον κατέβασαν για έλεγχο. Εκεί διαπίστωσαν πως κάποιες από τις σφραγίδες στο διαβατήριο του είχαν… πρόβλημα και φαινόταν παραποιημένες.

Επειδή άτομα με παρόμοια δράση συνηθίζουν να αλλάζουν στην Γεωργία ονόματα, διαβατήρια και ταυτότητες, ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης για το συμβάν και ζήτησαν να ελεγχθούν κάποια στοιχεία του. Παρ’ ότι οι περισσότεροι αστυνομικοί ήταν επιφορτισμένοι με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία από την Πέμπτη πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στον Έβρο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάμπρος Τσιάρας έδωσε εντολή να εξετάσουν με σχολαστικότητα την υπόθεση. Το ανέλαβε το Τμήμα Ασφαλείας και βγήκε “λαβράκι”. Ο συγκεκριμένος Γεωργιανός είχε συλληφθεί το 2016 στην Αλεξανδρούπολη ως ύποπτος ληστείας και είχε παρθεί DNA του.

Από την ταυτοποίηση που έγινε στην Αθήνα, διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας από τους δράστες της της ληστρικής επίθεσης, στις 7 Μαρτίου, σε κατοικία στο Πικέρμι όπου έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι αλλά και την οικιακή βοηθό τους. Έτσι δόθηκε η εντολή από τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ να κρατηθεί ο Γεωργιανός στην Αλεξανδρούπολη και αύριο αναμένεται να μεταφερθεί στην Αθήνα. Όπως γράψαμε νωρίτερα, με βάση το ρεπορτάζ που έμπειρου αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρπόπουλου στο “Βήμα”, μπαίνει στο μικροσκόπιο για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν που συγκλόνισε το πανελλήνιο, λόγω της ομοιότητας που έχει η συγκεκριμένη υπόθεση με την ληστεία τον Μάρτιο στο Πικέρμι, όπου συμμετείχε ο συγκεκριμένος Γεωργιανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H σύλληψη Γεωργιανού ληστή στον Έβρο – Συνδέεται με τη φονική ληστεία στα Γλυκά Νερά;