Βόλεϊ: “Ναυάγησε” το… κόλπο-γκρόσο της παλιάς παρέας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, για συμμετοχή στη Volley League

Βόλεϊ: “Ναυάγησε” το… κόλπο-γκρόσο της παλιάς παρέας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, για συμμετοχή στη Volley League

“Ναυάγησε” τελικά η προσπάθεια που επιχείρησε η… παλιά παρέα του ΤΑΑ Εθνικού Αλεξανδρούπολης, για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Volley League 2021-22 μιας νέας ομάδας με ονομασία “Αλεξανδρούπολη”, μέσω κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (WILD CARD).

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση της 12ης Μαίου αποφάσισε να παραμείνουν 8 οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα, απορρίπτοντας έτσι τις δυο προτάσεις για χορήγηση WILD CARD από την Αλεξανδρούπολη και τα Γιάννινα. Από την πρωτεύουσα του Έβρου η πρόταση δεν προέρχονταν από τον ιστορικό και κορυφαίο σύλλογο της Αλεξανδρούπολης, τον Εθνικό, αλλά από την Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα προβλήθηκε έντονα επικοινωνιακά, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ της Αθήνας που ασχολούνται με το βόλεϊ, το όνομα του κορυφαίου Εβρίτη αλλά και Έλληνα βολεϊμπολίστα και προπονητή Θανάση Μουστακίδη, ότι θα ήταν δηλαδή τεχνικός της συγκεκριμένης ομάδας που θα δημιουργούνταν (με βοηθό τον Σταύρο Καβαρατζή που τώρα εργάζεται στην ΓΕΑ), προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα, οντότητα και δυναμική και να… επηρεαστεί ενδεχομένως θετικά η διοίκηση της ΕΣΑΠ στην απόφαση της.

Τα ονόματα των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονταν πίσω από αυτή την προσπάθεια, δεν γράφτηκαν πουθενά. Ούτε και στα τοπικά ΜΜΕ, κυρίως τα αθλητικά, που πολύ σωστά προέβαλαν έντονα το θέμα. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του Evros-news.gr, πρόκειται για την… παλιά παρέα του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ανθρώπους οι οποίοι κατά καιρούς ήταν στην διοίκηση της ομάδας βόλεϊ και κάποιοι εξ αυτών προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες, αλλά παράλληλα το “φόρτωσαν” με αποφάσεις και ενέργειες τους και με χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Αυτά τελικά δημιούργησαν έναν τεράστιο “βραχνά” που το… έπνιξε και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο δυστυχώς και στο αγωνιστικό κομμάτι, με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του ιστορικού Εθνικού.

Μιλάμε για τους πρώην Προέδρους του ΤΑΑ Γιάννη Τζίμα και Αντώνη Χατζησταύρου, τον Αντιπρόεδρο του Αντώνη Τελόπουλο, αλλά και τους Χρύσα Λουπασάκη και Παύλο Μιχαηλίδη του Σάββα. Οι δυο τελευταίοι συμμετείχαν στην τελευταία προσπάθεια να μείνει “ζωντανό” το ΤΑΑ, αλλά επειδή δεν διαθέτουν τέτοια προσωπική οικονομική δυνατότητα για να δώσουν λύσεις, οι εξελίξεις ήταν τελικά αρνητικές. Όλοι αυτοί λοιπόν, συμμετείχαν στη νέα προσπάθεια, που δεν έχει τα δυσβάσταχτα οικονομικά “βαρίδια” που και οι ίδιοι δημιούργησαν στον Εθνικό, ώστε να διεκδικηθεί WILD CARD μέσω της Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης.

Μαζί τους μάλιστα είναι και ο δικηγόρος Κώστας Γκοτσίδης, τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης επί δημαρχίας Βαγγέλη Λαμπάκη, ως “κολλητός” του Διευθυντή της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση Αντώνη Τελόπουλου και δικηγόρος κάποιων εκ των συμμετεχόντων στην συγκεκριμένη κίνηση. Εξάλλου, σημαντικό μέρος των εσόδων του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης όλα αυτά τα χρόνια επί δημαρχίας Λαμπάκη (συνεχίζεται και τώρα με τον Γιάννη Ζαμπούκη), προέρχονταν από την ετήσια επιχορήγηση του δήμου Αλεξανδρούπολης προς τον σύλλογο.

Πόνταραν στις 150.000 ευρώ που έδωσε

ο Αυγενάκης σε κάθε ομάδα της Volley League

Έτσι λοιπόν, μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να δοθεί για το νέο πρωτάθλημα σε κάθε μια από τις ομάδες της Volley League το ποσό των 150.000 ευρώ, με την προοπτική τα επόμενα χρόνια αυτό να φτάσει στις 400.000, αποφασίστηκε να γίνει η συγκεκριμένη κίνηση. Η ΓΕΑ παρουσίασε ολοκληρωμένο φάκελο που συντάχθηκε με την βοήθεια των συγκεκριμένων ανθρώπων και αποφασίστηκε να προβληθεί ως… μπροστάρης ο Θανάσης Μουστακίδης. Στο φάκελο αναφέρονταν η επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης ομάδας από τον Έβρο, που θα δώσει και πάλι αθλητικό ενδιαφέρον για το βόλεϊ στην περιοχή.

Μάλιστα οι πληροφορίες που… διοχετεύθηκαν σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ βόλεϊ και έχουν πολύ καλές σχέσεις διαχρονικά με τα συγκεκριμένα άτομα, ανέφεραν ότι:

«Οικονομικοί κύκλοι της Αλεξανδρούπολης στηρίζουν την προσπάθεια, όπως και το τηλεοπτικό κανάλι ΔΕΛΤΑ του Έβρου, καθώς στην πόλη τόσο με την αναβάθμιση του λιμανιού αλλά και την κατασκευή της στρατιωτικής βάσης που θα φιλοξενεί δυνάμεις των ΗΠΑ, προβλέπεται δυναμική ανάπτυξη της περιοχής και οικονομική έκρηξη». Δεν αναφέρεται τυχαία η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, αφού σε αυτήν είναι Διευθυντής ο Αντώνης Τελόπουλος, πρώην Αντιπρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Αλλά η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση πέρα από την μετάδοση των αγώνων, πως ακριβώς θα μπορούσε να βοηθήσει; Με οικονομική στήριξη, όταν είναι γνωστό ότι στην εταιρική χρήση του 2019 εμφάνισε ζημιές και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ, όπως έγραψε το Evros-news.gr;

Καλά για το… παραμύθι ότι θα έρθει οικονομική έκρηξη στην περιοχή με την αναβάθμιση του λιμανιού και την δημιουργία στρατιωτικής βάσης των Αμερικανών και θα υπάρξουν επιχειρηματίες που θα δώσουν χορηγίες, δεν αντέχει σε καμιά κριτική. Άλλωστε τα συγκεκριμένα στοιχεία συζητούνται τα τελευταία χρόνια και όμως λύση στα χρέη του ΤΑΑ Εθνικού δεν βρέθηκε από κανέναν επενδυτή και αυτό διαλύθηκε. Δεν έβαζαν τουλάχιστον με εύσχημο τρόπο κάποια αναφορά στον… όμιλο Κοπελούζου, που κάνει 4 τεράστιες ενεργειακές επενδύσεις στην περιοχή;

Τελικά οι ευσεβείς πόθοι και ο προγραμματισμός όλων αυτών “ναυάγησαν” στις 12 Μαίου, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ πήρε την απόφαση να μη χορηγήσει κάρτες ελεύθερης συμμετοχής σε ομάδες και να διεξαχθεί με 8 ομάδες το πρωτάθλημα της Volley League 2021-22. Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα:

“Το Δ.Σ. ασχολήθηκε με το μείζον ζήτημα του αριθμού των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα 2021-22, λαμβάνοντας υπόψη τον μη αγωνιστικό προβιβασμό ομάδων από την PRE LEAGUE  2020-21, λόγω της μη διεξαγωγής του πρωταθλήματος από τη διοργανώτρια Ε.Ο.ΠΕ.

Κατόπιν εκτενούς διαλογικής συζήτησης και αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα δεδομένα, το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα τη μη συμπλήρωση της κατηγορίας μέσω της διαδικασίας χορήγησης κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (WILD CARD) για λόγους που αφορούν σε μία σειρά από διαδικαστικά, νομικά, αγωνιστικά και λειτουργικά ζητήματα.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. ευχαριστεί όσα σωματεία εθνικών και τοπικών κατηγοριών  επέδειξαν σχετικό ενδιαφέρον, αλλά την παρούσα χρονική συγκυρία και σε μία απόλυτα μεταβατική περίοδο για το επαγγελματικό βόλεϊ, προέχει η καλύτερη οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός  των ΤΑΑ που συγκροτούν ήδη την ΕΣΑΠ, διαθέτοντας και σχετική εμπειρία μέσα από τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2022-23 η Volley League να διοργανωθεί με τη συμμετοχή 10 ομάδων”.