Τίμησε το Σουφλί με την επίσκεψη της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τους κέρδισε όλους

Τίμησε το Σουφλί με την επίσκεψη της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τους κέρδισε όλους

Την Εξοχότατη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην περιοχή μας, υποδέχθηκε με ύψιστη τιμή και υπερηφάνεια, ο δήμος Σουφλίου το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16  Μαΐου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί , ότι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία από την αρχή της θητείας της επέλεξε την Προεδρία της Δημοκρατίας να κοσμούν μεταξωτά προϊόντα από το Δήμο μας, ξεκίνησε την επίσκεψή της  από το Δημαρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, παρουσία Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αλλά και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Στη συνάντηση που ακολούθησε, ενημερώθηκε για τα θέματα και τα προβλήματα του δήμου Σουφλίου, καθώς και τα αιτήματα μας, τα οποία άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή.

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Τσιακίρη και το Λαογραφικό Μουσείο “Τα Γνάφαλα”. Κατά την ξενάγηση της, αναφέρθηκε στη σημασία του μεταξιού, που αποτελεί σημείο αναφοράς λέγοντας ότι είναι ευλογία για το Σουφλί.

Πολύ απλή, καταδεκτική και προσιτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με γυναίκες της τοπικής κοινωνίας, χριστιανές και μουσουλμάνες, με τις οποίες συζήτησαν για τα θέματα που τις απασχολούν.

Μάλιστα επέλεξε να περπατήσει στον κεντρικό δρόμο του Σουφλίου και αρκετοί κάτοικοι έσπευσαν να τη χαιρετίσουν τηρώντας φυσικά τις αποστάσεις λόγω κορονοϊού.

Ανάμεσα τους ήταν και πολλά παιδιά που ήθελαν να τη δουν από κοντά και να την καλωσορίσουν. Η κυρία Σακελλαροπούλου τα πλησίασε, συνομίλησε αλλά και φωτογραφήθηκε μαζί τους παρουσία του δημάρχου κ.ΠαναγιώτηΚαλακίκου.

Ακολούθησε επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης στη Δαδιά. Ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του σπάνιου παγκοσμίως βιότοπου με τα αρπακτικά πουλιά, αναδεικνύοντας με την παρουσία της αυτή και την οικολογική διάσταση της περιοχής μας.

Το βράδυ του Σαββάτου ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού,  του βουλευτή Έβρου κ. Δημοσχάκη Αναστάσιου, της στρατιωτικής και αστυνομικής Αρχής, των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων και επαγγελματιών του Δήμου Σουφλίου.

Της προσφέρθηκαν δώρα που ήταν δημιουργίες από μετάξι, αλλά και φημισμένα τοπικά προϊόντα, ενώ το μενού περιελάμβανε τα χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα που παράγονται και αποτελούν διαφήμιση για την περιοχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η κυρία Σακελλαροπούλου επέλεξε να διανυκτερεύσει το βράδυ του Σαββάτου σε παραδοσιακό ξενώνα της πόλης του Σουφλίου, τιμώντας και δείχνοντας και με την ενέργεια της αυτή, την αγάπη για τον τόπο μας, τον οποίο ανέδειξε με την συγκεκριμένη ενέργεια και επιλογή της.

 

Αφήστε το σχόλιό σας