Ξενοδόχοι Σαμοθράκης, Θάσου: “Ελάχιστες κρατήσεις και για Ιούλιο, Αύγουστο” – Κάποιοι όμως… καταστροφολογούν για τη Νυμφαία

Ξενοδόχοι Σαμοθράκης, Θάσου: “Ελάχιστες κρατήσεις και για Ιούλιο, Αύγουστο” – Κάποιοι όμως… καταστροφολογούν για τη Νυμφαία

Ελάχιστες είναι οι κρατήσεις επισκεπτών αυτή την στιγμή για την Σαμοθράκη και την Θάσο, τα δυο νησιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αυτές κυρίως για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου, υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα όσα αφορούν  τον τουρισμό.

Κάποιοι όμως φρόντισαν να… καταστροφολογούν ασύστολα μέσα στο Σαββατοκύριακο, μιλώντας για… χαμένη τουριστική χρονιά για την περιοχή μας, επειδή από τις 14 Μαίου έκλεισε το μεθοριακό σημείο της Νυμφαίας στην Ροδόπη, με την απαράδεκτη απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και την υπογράφουν 9 κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή μάλιστα… ευχαριστούν άλλα στελέχη της συγκεκριμένης Κυβέρνησης, επειδή όπως λένε έκαναν παρεμβάσεις μετά από δική τους προτροπή, για να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει και πάλι η Νυμφαία για είσοδο επισκεπτών από τις βαλκανικές χώρες με Ι.Χ. Κι όλα αυτά, ενώ από τις 19 Απριλίου που λειτουργούσε πιλοτικά και για 25 μέρες περίπου, χάρη στις προσπάθειες της περιφερειακής αρχής, κανένας από αυτούς που τώρα παριστάνουν τους τιμητές και βρήκαν ευκαιρία να κάνουν… αντιπολίτευση, δεν είχε επισημάνει το παραμικρό πρόβλημα.

Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι όλους αυτούς τους “αδειάζουν” με πανηγυρικό τρόπο οι ίδιοι οι άνθρωποι του τουρισμού από Σαμοθράκη και Θάσο, αφού δηλώνο0υν πως οι μέχρι τώρα κρατήσεις είναι που χαμηλές και αφορούν Ιούλιο και μετά. Άρα… ποιοι τουρίστες χάθηκαν για τον Μάιο όπως… ουρλιάζουν οι καταστροφολόγοι, με πρώτους Ευριπίδη Στυλιανίδη (όταν έστελνε δελτία τύπου πως αυτός πίεσε να ανοίξει πιλοτικά η Νυμφαία προφανώς τα προβλήματα που “ανακάλυψε” τώρα δεν υπήρχαν, Αλέκο Κοντό (βγήκε από την πολιτική ναφθαλίνη) και άλλους παρόμοιους; Κι όλα αυτά, όταν υπάρχει η πρόσβαση στην περιοχή μας τόσο από τον Συνοριακό Σταθμό του Ορμενίου Ορεστιάδας, που πέρυσι δεν λειτουργούσε για τουρίστες και φέτος άνοιξε κανονικά, αλλά και ο Προμαχώνας στις Σέρρες. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως έπρεπε να κλείσει η Νυμφαία, αλλά επειδή στο συγκεκριμένο θέμα για δυο ημέρες… χάθηκε η λογική, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και πέρυσι όλο το καλοκαίρι η Νυμφαία ήταν κλειστή για επισκέπτες με Ι.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νυμφαία: Πόσο ακόμα θα αυτοεξεφτελιστούν οι πολιτικοί δεινόσαυροι (Στυλιανίδης) και τα πολιτικά απολιθώματα (Κοντός);

Τι λένε οι ξενοδόχοι Σαμοθράκης και Θάσου

Για μακρόσυρτο, σταδιακό καλοκαιρινό άνοιγμα κάνουν λόγο ξενοδόχοι τηςΣαμοθράκης και της Θάσου, μιλώντας στο voria.gr, αφού επί του παρόντος έχουν ελάχιστες κρατήσεις και αυτές κυρίως για την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου. Ωστόσο δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και αναμένουν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου περσινού τζίρου καθώς ποντάρουν στην ανάγκη ξένων και Ελλήνων για διακοπές μετά από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού, με αλλεπάλληλα lockdown και σκαμπανεβάσματα, και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που αποτελεί το κλειδί για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, με τους όποιους, αρχικά, περιορισμούς.

Όπως λένε, το ισχυρό brand name που έχτισε η χώρα μας κατά το πρώτο έτος της πανδημίας, η στρατηγική της να δηλώσει έγκαιρα το παρών στους δυνητικούς ταξιδιώτες αλλά και η κατεξοχήν προτίμηση των τουριστών για τη χώρα μας, είναι οι βασικοί λόγοι που εμπνέουν αισιοδοξία για μια «επιτυχημένη» σεζόν, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών που δημιουργεί ο κορωνοϊός.

Η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας έχει ως στόχο την επίτευξη του 50% της ταξιδιωτικής κίνησης του 2019 ώστε να πάρει η χώρα και την απαραίτητη δημοσιονομική «ανάσα».

Γλήνιας: Κρατήσεις στο 5% με 10%

και αυτές για Ιούλιο, Αύγουστο

«Τις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα αναφορικά με τις κρατήσεις, επί του παρόντος είμαστε στο 5 με 10% της πληρότητας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο» σημειώνει μιλώντας στη Voria.gr, o αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χωροταξικού και Πολοεδομικού Σχεδιασμού του δήμου Σαμοθράκης και πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών του νησιού Γιάννης Γλήνιας υπογραμμίζοντας πως η φετινή τουριστική σεζόν αναμένεται να είναι καλή για το νησί δεδομένου πως είναι ένας εναλλακτικός προορισμός χωρίς να σημειώνεται κοσμοσυρροή, όπως σε αλλά πιο κοσμοπολίτικα νησιά.

Οι ελάχιστες κρατήσεις που υπάρχουν είναι προς το παρόν από Βαλκάνιους, Άγγλους, Γερμανούς και Ιταλούς και λιγότερο από Έλληνες που άλλωστε είναι περισσότερο της τελευταίας στιγμής και είναι αυτοί που πέρυσι προσέφεραν μια ισχυρή στήριξη, καθώς επέλεξαν τη Σαμοθράκη για τις διακοπές τους.

Παρασχούδης: Ελάχιστες κρατήσεις μέχρι τώρα

στην Θάσο και πολύ λίγα τα ξενοδοχεία που λειτουργούν

«Πέρυσι είμασταν στο 25% συγκριτικά με το 2019, φέτος ευελπιστούμε να φτάσουμε στο 50%. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάναμε στο σημείο να έχουμε τέτοιες χαμηλές προσδοκίες, ωστόσο δεδομένης της κατάστασης, ακόμη και στο ήμισυ της ταξιδιωτικής κίνησης του 2019 να φτάσουμε, θα είμαστε ικανοποιημένοι» λέει μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης υπογραμμίζοντας πως την ερχόμενη Δευτέρα θα φτάσουν οι πρώτοι Πολωνοί τουρίστες, για φέτος, στο νησί, ένα γκρουπ 180 ατόμων, και έπεται στις αρχές Ιουνίου ένα γκρουπ από την Τσεχία.

«Τα ξενοδοχεία στη Θάσο ανοίγουν σταδιακά, σε πρώτη φάση είναι ελάχιστα αυτά που λειτουργούν. Το άνοιγμα του τουρισμού θα είναι μακρόσυρτο, ήδη χάθηκε ο Μάιος, ωστόσο ευελπιστούμε να έχουμε μια καλή περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο», σημειώνει ο κ. Παρασχούδης επισημαίνοντας πως υπάρχουν κάποια vouchers από πέρυσι, τα οποία είναι ανοιχτά, με αποτέλεσμα να αλλάζουν, ανά πάσα στιγμή, οι ημερομηνίες κατά τις οποίες οι τουρίστες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους. Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι κρατήσεις, που μέχρι τώρα είναι ελάχιστες, είναι στον αέρα, καθώς δεν έχουν δοθεί προκαταβολές και δεν αποκλείεται να ακυρωθούν τελευταία στιγμή.


Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τις κρατήσεις που υπάρχουν από Αγγλία, Σκανδιναβία και Γερμανία, οι ελεύσεις στο νησί αναμένονται από τον Ιούλιο, ενώ από τα Βαλκάνια ξεκινούν από τέλη Ιουνίου.

Αναφορικά με τους Έλληνες, αυτοί αναμένεται να είναι για μια ακόμη φορά οι τουρίστες της τελευταίας στιγμής και κυρίως του Αυγούστου. Για τον λόγο αυτόν ο κ. Παρασχούδης προτρέπει όσους θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στο σμαραγδένιο νησί να κάνουν άμεσα τις κρατήσεις τους καθώς ο Αύγουστος εκτιμάται πως θα έχει ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες.

Ξεκάθαροι λοιπόν τόσο ο εκπρόσωπος της Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας, που μίλησε για ισχυρή στήριξη πέρυσι στο νησί από τους Έλληνες τουρίστες, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης.