Ορεστιάδα: Προαναγγέλει εξελίξεις ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης, γράφοντας για αύξηση 40% κρουσμάτων κορονοϊού και οριακή κατάσταση;

Ορεστιάδα: Προαναγγέλει εξελίξεις ο δήμαρχος Β.Μαυρίδης, γράφοντας για αύξηση 40% κρουσμάτων κορονοϊού και οριακή κατάσταση;

Προάγγελος δυσάρεστων εξελίξεων όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού στον δήμο Ορεστιάδας εμφανίστηκε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης.

Κι αυτό γιατί γνωστοποίησε(προφανώς από επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του), ότι υπάρχει αύξηση θετικών κρουσμάτων κατά 40% στον δήμο του, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα κλείνει την σύντομη ανάρτηση του με… δραματικό τόνο γράφοντας για οριακή κατάσταση πλέον.
Όλα αυτά, με το αυστηρό lockdown που είχε επιβληθεί στο χωριό Καστανιές λόγω πολλών κρουσμάτων να έχει ήδη λήξει από το περασμένο Σάββατο και τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει σήμερα Δευτέρα μόνο 10 κρούσματα στο νομό Έβρου, αν και λόγω Σαββατοκύριακου πάντα είναι μειωμένος ο αριθμός λόγω διενέργειας λιγότερων τεστ. Γνωρίζει άραγε κάτι για κάποιες δυσάρεστες εξελίξεις και επιβολή μέτρων από την Πολιτική Προστασία ο κ.Μαυρίδης και σπεύδει να προετοιμάσει το… έδαφος ή θέλει να “συνετίσει” όσους αδιαφορούν για τα μέτρα προφύλαξης; Πάντως lockdown στην πόλη ή τον δήμο Ορεστιάδας και φυσικά επίσκεψη του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά που κάποιοι τις προηγούμενες ημέρες… έβγαλαν από το μυαλό τους, δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε λοιπόν 1.402 νέα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και 56 θανάτους. ενώ στην Π.Ε. Έβρου καταγράφηκαν 10 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο καιστην υπόλοιπη Περιφέρεια πολύ λιγότερα στους άλλους νομούς.

Π.Ε. Καβάλας: 2

Π.Ε. Ροδόπης: 4

Π.Ε. Δράμας: 5

Π.Ε. Ξάνθης: 7