Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας: “Εκλεψε” τις εντυπώσεις απ’ τους συναδέρφους του δημάρχους, ο Παναγιώτης Καλακίκος

Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας: “Εκλεψε” τις εντυπώσεις απ’ τους συναδέρφους του δημάρχους, ο Παναγιώτης Καλακίκος

Πολύ σημαντική και με αρκετά μηνύματα προς την γειτονική Τουρκία αλλά και το εσωτερικό της Ελλάδας, ήταν η 4ήμερη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Έβρο. 

Κι αυτό γιατί μπορεί να ήρθε για τον εορτασμό των “ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ” με την συμπλήρωση 101 χρόνων απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης και της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, αλλά η παρουσία της δεν ήταν καθαρά τυπική. Έκανε ουσιαστικές και με ισχυρούς συμβολισμούς συναντήσεις και επισκέψεις. Κάνοντας έναν απολογισμό της παρουσίας της από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή  16 Μαίου, δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει, ότι ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ήταν αυτός που “έκλεψε” τις εντυπώσεις και… έβαλε τα γυαλιά στους συναδέρφους του δημάρχους. Κυρίως στον δήμαρχο Ορεστιάδας και Πρόεδρο παράλληλα της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλη Μαυρίδη, αλλά και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, με τους οποίους φωτογραφήθηκε στην Αλεξανδρούπολη λίγο πριν το επίσημα γεύμα του συναδέρφου τους Γιάννη Ζαμπούκη στην κ.Σακελλαροπούλου.

Γιατί το επισημαίνουμε αυτό; Αρχικά ο κ.Καλακίκος πέτυχε, προφανώς σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας, να εξασφαλίσει την διανυκτέρευση της κ.Σακελλαροπούλου στο Σουφλί το βράδυ του Σαββάτου και μάλιστα στον παραδοσιακό ξενώνα το “Κουκούλι”.  Στην πιο μικρή σε πληθυσμό δηλαδή πόλη του νομού. Η Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο μπορεί να διαθέτουν καλύτερα ξενοδοχεία, μάλιστα ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου είναι ιδιοκτήτης του “Πλωτίνη”, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το ίδιο. Να διανυκτερεύσει μια βραδιά στην πόλη τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η επίσκεψη της Προέδρου Δημοκρατίας σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο (φωτορεπορτάζ)

Επίσης, το πρόγραμμα που πέτυχε ο δήμος Σουφλίου, ανέδειξε σε σημαντικό βαθμό τόσο την πόλη όσο και την περιοχή, αφού μπορεί η κ.Σακελλαροπούλου να παρέμεινε περισσότερο χρόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά η “πόλη του μεταξιού” ήταν αυτή που πέτυχε να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της. Σε αντίθεση με την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τίμησε το Σουφλί με την επίσκεψη της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τους κέρδισε όλους

Για παράδειγμα:

 • Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, σε συνεργασία με την Προεδρία της Δημοκρατίας, έφτιαξε ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε πολλές επισκέψεις και δραστηριότητες. Αντίθετα, στην Ορεστιάδα για παράδειγμα, υπήρξε η συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και η επίσκεψη μαζί του στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Τίποτε άλλο. Περισσότερο χρόνο αφιέρωσε στην συμβολική επίσκεψη της στον φράχτη της περιοχής Νέας Βύσσας, την παρουσία της στη Μονή Αγίας Παρασκευής και στη συνάντηση με την Φανή Μπαχαρίδου και της γυναίκες του χωριού, παρά στην παραμονή της στην Ορεστιάδα.
 • Τονίστηκε απ’ τον δήμαρχο Σουφλίου και τους συνεργάτες του με ιδιαίτερη έμφαση η διάσταση του μεταξιού, με την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε τρία μουσεία. Αυτό του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, το μουσείο μεταξιού Τσιακίρη και το Λαογραφικό μουσείο “Τα Γνάφαλα” της οικογένειας Μπουρουλίτη, αλλά και στο κατάστημα μεταξωτών “Κάλφα”.

 • Το Διδυμότειχο διαθέτει το Βυζαντινό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Στρατιωτικό Μουσείο και την Πινακοθήκη Ναλμπάντη, αλλά δεν φρόντισε η δημοτική αρχή του κ.Χατζηγιάννογλου να προγραμματίσει κάποια επίσκεψη σε ένα από αυτά. Ιδιαίτερα στο Βυζαντινό μουσείο που λειτουργεί χρόνια και δεν έχει αναδειχθεί καθόλου, θα ήταν σημαντική προβολή μια επίσκεψη από την κ.Σακελλαροπούλου.
 • Στο Διδυμότειχο μια από τις επισκέψεις, εκτός από τη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, ήταν με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό, που όμως εκπροσωπεί και τους τρεις δήμους και η συνάντηση με τους χαροκαμένους γονείς της άγρια δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη. Παρατέθηκε επίσης γεύμα από τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου σε μια ταβέρνα της πόλης, αν και θα μπορούσε να επιλεγεί κάτι πιο… παραδοσιακό.
 • Στο Σουφλί υπήρξε συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με γυναίκες, χριστιανές και μουσουλμάνες (δύο από χωριά του ορεινού όγκου), με τις οποίες συζήτησε θέματα που τις ενδιαφέρουν και έτσι στάλθηκε ένα σημαντικό μήνυμα της άψογης συνύπαρξης των ανθρώπων που ανήκουν και στις δυο θρησκείες και ζουν αρμονικά.

 • Φυσικά υπήρξε η επίσκεψη της κ.Σακελλαροπούλου στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης με τα σπάνια αρπακτικά και έτσι “διαφημίστηκε” και η οικολογική διάσταση της περιοχής με τον σπάνιο παγκοσμίως βιότοπο των αρπακτικών πουλιών.

 • Ο δήμαρχος Ορεστιάδας θα μπορούσε να προτείνει επίσκεψη στον Τύμβο Μ.Δοξιπάρας-Ζώνης, όπου προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή μουσείου ή επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Γυναικών “ΓΑΙΑ”. Πως όμως να πάει εκεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν δεν έχει φροντίσει οπ επαρχιακός δρόμος να είναι έστω και υποφερτός.
 • Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου θα μπορούσε να κανονίσει μια επίσκεψη στην Πλωτινόπολη, έστω και αν δεν μπορούν ακόμα να την επισκεφθούν οι απλοί πολίτες. Σκεφθείτε πόσο ισχυρή θα ήταν η προβολή των περίφημων ψηφιδωτών που έχει αναδείξει η ανασκαφή στην Πλωτινόπολη, με την κ.Σακελλαροπούλου να φωτογραφίζεται με φόντο το ψηφιδωτό του Διδυμοτείχου και να αναπαράγεται αυτό. Θα ήταν σημαντική προβολή και για τον κ.Χατζηγιάννογλου, αλλά ποιος να τα σκεφθεί αυτά απ’ όσους έχει μαζέψει γύρω του ως συνεργάτες ή τα “λιβανιστήρια” του στα τοπικά ΜΜΕ.
 • Στο Σουφλί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περπάτησε αρκετή ώρα στους δρόμους, φωτογραφήθηκε και μίλησε με τους πολίτες και ιδιαίτερα το στιγμιότυπο της φωτογράφισης της με μικρά παιδιά, παρουσία και του δημάρχου κ.Καλακίκου, ήταν ένα από τα… δυνατά στιγμιότυπα. Όπως και η… παρουσίαση των Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων του Σουφλίου από τον δήμαρχο στην κ.Σακελλαροπούλου έξω από το δημαρχείο.

 • Την ίδια στιγμή, στην Ορεστιάδα είδαμε τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη μαζί με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλη Μαρασλή, οι δυο τους, να συζητούν με την Πρόεδρο σε ένα πολύ… φτωχό στιγμιότυπο για τον δεύτερο δήμο του νομού.

 • Επίσης, στο Διδυμότειχο να επιλέγεται για φωτογράφιση με τον δήμαρχο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό, τον Σοφολογιότατο Μουφτή και τον Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Υποστράτηγο κ.Αλεξιάδη, το… ντουβάρι μπροστά από την ταβέρνα τα “Κιούπια”. Στο Διδυμότειχο των Αυτοκρατόρων και των Κάστρων αυτό.

2 Σχόλια

 1. πόσο δίκιο έχεις κ Πιτιακούδη, λεγαμε για τον Πατσουρίδη οτι δεν μας έφερε την Πατούλαινα, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος μαζί με τον σύμβουλο κ Λεωνίδα ειδικό για την στρατιγική ανάδειξη του Δήμου, δυστυχώς δεν εκμεταλευτηκαν την παρουσία της Προέδρου, αλλα τι να δείξουν την βενιζέλου; τις λακούβες; τα χόρτα στο κάστρο και στην Πλωτινούπολη;, …

 2. Καλό άρθρο. Τα ίδια έγιναν και στον Παυλόπουλο επι Πάρη. Στο Διδυμότειχο επιβιώνουν τα χόρτα, οι λακκούβες, τα λαμπάκια, τα πανό, οι σημαίες, οι προπαγάνδες, οι θεσμικοί, τα τζάκια, οι κατά φαντασία συνειδητοποιημένοι πολίτες με δήθεν αγάπη για την πόλη έτσι αρχικά ξεκινάνε όλοι …οι αποδίδω του κάθε Δημάρχου. Τώρα παραλάβαμε καμένη γη σου λένε φάε την καραμέλα σιγα σιγα. Μια γυναίκα σέρνει καράβι λένε. Φάτε ξανά μάτια ψάρια… η τοπική κυριά του δήθεν πολιτισμού και της γκλαμουριας ας βάψει και τα υπόλοιπα καταστήματα τώρα στρουμφάκια και νάνους, έφυγε η ευκαιρία με την Πρόεδρο. Βάψτε και με ποκεμον τα άσχημα ντουβάρια δίπλα στο ξενοδοχείο βγαίνοντας. Καλό ταξίδι με την έπαρση σας πιτζαμοήρωες της πόλης! Την τσέπη σας και τα δικά σας παιδιά κοιτάτε μόνο να βολέψετε… στον Πατούλη!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*