Επιμελητήριο Έβρου: Ανακοίνωση για το κλείσιμο της Νυμφαίας Ροδόπης – Καμιά αναφορά στο “άνοιγμα” Ορμενίου

Επιμελητήριο Έβρου: Ανακοίνωση για το κλείσιμο της Νυμφαίας Ροδόπης – Καμιά αναφορά στο “άνοιγμα” Ορμενίου

Ανακοίνωση για την απόφαση της Κυβέρνησης (με υπογραφή ΦΕΚ 9 υπουργών) να κλείσει τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας Ροδόπης, εξέδωσε χθες το Επιμελητήριο Έβρου, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στην πολύ θετική εξέλιξη για το νομό μας, με το ταυτόχρονο “άνοιγμα” και την λειτουργία του Συνοριακού σταθμού του Ορμενίου.

Λειτουργώντας ως επικεφαλής των Επιμελητηρίων ΑΜΘ και κυρίως, ως αντιπολίτευση στην Περιφέρεια, ο Πρόεδρος του και αποτυχημένος υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάκης Τοψίδης, θεώρησε… περιττό να κάνει έστω και μια μικρή αναφορά στην λειτουργία του Ορμενίου, το οποίο ήταν κλειστό από πέρυσι για την διέλευση τουριστών. Έδειξε να τον ενδιαφέρει περισσότερο η γειτονική Ροδόπη και οι διαμαρτυρίες απ’ τη Θάσο για τη Νυμφαία, παρά ο Έβρος στο Επιμελητήριο του οποίου είναι Πρόεδρος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι συγχαίρει υπουργούς και βουλευτές που όπως επισημαίνει εργάστηκαν για να αποτραπεί το κλείσιμο της Νυμφαίας και δεν έκανε το ίδιο για όσους συνέβαλλαν στο άνοιγμα του Συνοριακού σταθμού Ορμενίου, ο καταγόμενος και από την περιοχή Ορεστιάδας κ.Τοψίδης.

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Έβρου αναφέρει:

“Το αιφνίδιο κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας στο Νομό Ροδόπης θορύβησε ιδιαίτερα και το Επιμελητήριο Έβρου, καθώς επιδρά άμεσα και αρνητικά στην τουριστική οικονομία του Έβρου (ειδικότερα της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης) αλλά και της ευρύτερης περιοχής εν γένει.

Από την πρώτη στιγμή, το Επιμελητήριο Έβρου συντονίστηκε με τις προσπάθειες των άλλων τεσσάρων Επιμελητηρίων της ΑΜΘ (των δύο της Ροδόπης, της Ξάνθης και της Καβάλας) και ενίσχυσε οικονομικά την προμήθεια χημικών τουαλετών που απαιτείται να τοποθετηθούν στον μεθοριακό σταθμό για να επαναλειτουργήσει (σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη).

Το Επιμελητήριο Έβρου συγχαίρει τους Υπουργούς και τους βουλευτές που εργάστηκαν για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματος του μεθοριακού σταθμού, ωστόσο δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε και ότι σε τοπικό επίπεδο κάποιοι ολιγώρησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.

Για τον επιχειρηματικό κόσμο, που ένας από τους κύριους εκφραστές του είναι το Επιμελητήριο Έβρου υπάρχει μόνο η ανάγκη της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία περνάει και από όλους τους μεθοριακούς σταθμούς της Περιφέρειας μας και αυτό που απαιτούμε ως Επιμελητήριο εξ ονόματος των τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων είναι συνέπεια, οργάνωση και προνοητικότητα”.