Πρωταθλητής Ευρώπης με χρυσό μετάλλιο ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην Πορτογαλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωταθλητής Ευρώπης με χρυσό μετάλλιο ο Εβρίτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην Πορτογαλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μέτρα πεταλούδα S8 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας, αναδείχθηκε απόψε ο Εβρίτης «χρυσός» Παραολυμπιονίκης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Ο συμπατριώτης μας αθλητής από τις Φέρες, έκανε άλλη μια φορά περήφανους όλους τους Έλληνες, αφού η χώρα μας χάρη σ’ αυτόν κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται στη Μαδέιρα. Όπως το 2018 στην Ιρλανδία, έτσι και απόψε στην Πορτογαλία, βρέθηκε στην κορυφή των 100μ. πεταλούδα S8 και φυσικά ακούστηκε προς τιμήν του ο εθνικός μας ύμνος.
Δείτε την τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου στον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη για την κατάκτηση της κορυφής στα 100μ. ύπτιο S8.

Ο Μιχαλεντζάκης, ο οποίος στο ίδιο αγώνισμα (αλλά όχι στην ίδια κατηγορία) είχε στεφθεί χρυσός Παραολυμπιονίκης στην Βραζιλία, γύρισε πρώτος στα μισά της διαδρομής και παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Ιταλό Αμοντέο στο δεύτερο 50άρι, κατέκτησε την κορυφή του αγωνίσματος με επίδοση 1:03.07 (1:03.20 είχε ο αντίπαλός του).
Το μετάλλιο αυτό είναι το 4ο που κατακτά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από το 2016 και το τρίτο χρυσό. Ο Μιχαλεντζάκης είχε πάρει την πρόκριση στον τελικό, με την 3η καλύτερη επίδοση των προκριματικών.
Την ίδια στιγμή, η χώρα μας πανηγύρισε ακόμη ένα μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης, με πρωταγωνιστή τον Αριστείδη Μακροδημήτρη στα 100μ. ύπτιο S2. Πλέον, η ελληνική αποστολή στη Μαδέιρα έχει φτάσει τα τέσσερα μετάλλια με ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.
Τέταρτος ο Καρυπίδης
Ο άλλος αθλητής από την Αλεξανδρούπολη, ο Δημήτρης Καρυπίδης, στα 100μ. ύπτιο S1, κατετάγη 4ος με 3:06.33, ενώ ο Κομοτηναίος Αλέξανδρος Ταξιλδάρης ήταν 6ος με 4:19.46.